Meciul Romania-Lituania a fost amuzant. Poate ca acum n-o sa ma mai credeti, dar cu cateva zile inainte avusesem o mare dilema: de ce tin eu cu Romania la fotbal? Cine ma obliga? Piturca, care convoaca jucatori dupa liste facute de fratii Becali? Radoi, care da 10 pase bune intr-un an? Faptul ca drapelul Romaniei are aceeasi culoare ca tricoul lui Marica? Si, brusc, totul a devenit clar: eu nu tin cu Romania, pentru ca e o tampenie sa tii cu o echipa atat de slaba. E ca si cand ai tine cu Steaua.

Acum o saptamana, cum spuneam, m-am decis sa tin cu Coasta de Fildes. Cand vine vorba de sustinere frenetica, Coasta de Fildes mi se pare o optiune perfecta. Are un nume frumos, excentric, si jucatori mult mai buni decat cei convocati de Piturca la lotul national. Fotbalistii de la nationala nu se injura in romana, ci in franceza, ceea ce e mai suportabil.

Judetele din Coasta de Fildes se numesc Fromager, Zanzan, Savanes, Lagunes. Ale noastre au nume ca Gorj, Dolj, Caras-Severin, Teleorman.

Coasta de Fildes nu joaca la Euro, deci sansele ca echipa sa se faca de ras se injumatatesc. Cupa Africii nu se pune, pentru ca acolo toti se fac de ras.

In Coasta de Fildes sunt elefanti si se cultiva cafea si cacao. La noi intalnesti numai porci si nu se cultiva nimeni si nimic.

Capitala Coastei de Fildes are peste 3 milioane de locuitori, dar nu exista blocaje in trafic ca in Bucuresti. Cel mult cateva blocaje in traficul cu stupefiante.

In fine, in Coasta de Fildes sunt numai negri, deci sansele ca lipsa lui Banel sa se simta tind spre zero.

Ba mai mult, Coasta de Fildes e mai la vest decat Romania, deci sunt toate sansele sa fie o tara mai civilizata.

PS – mi-a placut Lituania sambata seara. Abia astept sa joace cu Coasta de Fildes!

mantzy.wordpress.com