Reteaua sociala MySpace lanseaza o sectiune care va permite utilizatorilor sa asculte gratis milioane de melodii. Sectiunea, finantata din reclame, ar putea fi o concurenta serioasa atat pentru descarcarea ilegala, cat si pentru serviciul iTunes al companiei Apple, care ofera muzica legal si gratuit.

Site-ul se numeste MySpaceMusic si este sutinut de patru mari firme - Sony BMG, Universal Music, EMI si Warner Music. Va permite celor 120 de milioane de utilizatori MySpace sa caute o melodie dupa titlu, numele artistului sau al albumului, sa selecteze o piesa si sa o adauge in lista, precum si sa o asculte folosind un program online.

Utilizatorii pot, de asemenea, sa trimita lista de piese si prietenilor, astfel incat sa asculte toti aceleasi melodii, arata livenews.com.

Noua sectiune a fost realizata pentru a mai creste popularitatea MySpace, in incercarea de a ajunge din urma site-ul concurent Facebook. Cel din urma s-a plasat pe locul 1 anul acesta, ca fiind cel mai accesat site de retele sociale.