Femeile care au avut chiar si un singur avort sunt mai predispuse la complicatii pe durata unei viitoare sarcini, comparativ cu femeile care nu au pierdut nicio sarcina, arata un studiu. Acesta s-a desfasurat pe 33.000 de femei, rezultatul studiului fiind ca cele care au suferit un avort sunt de doua ori mai predispuse la un travaliu indus. De asemenea, riscul ca nasterea sa fie facuta cu ajutorul unor instrumente precum forcepsul creste de 6 ori.

Femeile care au pierdut o singura sarcina trebuie tinute sub o observatie medicala la fel de atenta precum cele care au avut trei sau chiar mai multe sarcini neduse la termen, arata BBC.

De asemenea, femeile din prima categorie risca de 1,3 ori mai mult sa aiba sangerari dupa primele 6 luni ale unei viitoare sarcini. Nasterea prematura, la 7 luni, a fost de 1.6 ori mai intalnita, la fel ca si o greutate scazuta a bebelusului la nastere (sub 2,5 kilograme).

Gail Johnson, medic, spune ca este important ca femeile sa fie constiente de riscurile care pot aparea, dar ca nu trebuie sa se alarmeze: "Femeile care au suferit un avort pot avea o sarcina sanatoasa. Chiar daca apar unele probleme, o monitorizare atenta si un tratament adecvat ar trebui sa rezolve orice neplacere".