Un eveniment mai putin obisnuit a avut loc in Statele Unite. O femeie a dat nastere la opt copii - sase baieti si doua fete, toti fiind in viata. Nasterea a avut loc intr-o clinica dintr-un cartier din Los Angeles si a fost asistata de 18 medici si asistenti. Unul dintre doctori, citat de BBC, a declarat ca echipa medicala care a supravegheat-o pe femeie a crezut ca se vor naste sapte copii, aparitia celui de-al optulea micut fiind o surpriza. Bebelusii s-au nascut prematur, mai devreme cu noua saptamani si jumatate si cantaresc intre 820 de grame si 1,54 kilograme.

Mama-eroina, a carei identitate nu a fost facuta publica, devine a doua femeie din Statele Unite care naste octupleti, toti fiind in viata. Ea se simte foarte bine si este fericita, medicii precizand ca aceasta "vrea sa-i alapteze, fiind o femeie robusta".

Echipa care a asistat-o s-a antrenat pentru aceasta nastere, efectuand mai multe simulari si, portivit medicilor, "totul a functionat ca un ceas elvetian".

Doctorii au atras atentia ca bebelusii "se vor confrunta cu numeroase obstacole pentru a supravietui, greutatea fiind un motiv de ingrijorare".

Agentia France Presse aminteste ca primii octupleti din SUA s-au nascut in 1998 - sase fetite si doi baietei. Una dintre fetite a murit la o saptamana dupa nastere.