B1TV e cea mai tare televiziune! Cred ca, daca insumam orele in care emite in direct, se claseaza pe locul trei, dupa cele doua posturi importante de stiri. Si ce e mai important este ca da si chestii de calitate!

De exemplu, e o emisiune zilnica foarte misto, de la 2 noaptea pana pe la 6:30 dimineata. Un format extrem de longeviv si de mare succes. Cheltuielile sunt minime: exact pretul unei camere de luat vederi. In cazul de fata - aburcata pe Intercontinental. Fara complicatii, fara desfasurator, fara moderator, dar cu sute, poate mii de invitati. Ce-i drept, cam pasageri. Timp de 4 ore si jumatate, camera de pe hotelul cel inalt surprinde cu acuratete, ca un telescop orientat spre centrul galaxiei, tot ce se intampla in intersectia de la Universitate.

Daca credeti cumva ca e plictisitor sa te uiti noptea pe B1, nici nu stiti cat de mult va inselati! Sa va povestesc ce s-a intamplat noaptea trecuta... La ora 2:25, a venit un baiat cu o pancarta mare pe care scria: “Saveta sunt eu Septimiu! Iartama am fost un bou! Vreau sa te reinapoiezi dinnou la mine! De ce ai fugit cu bunicu?! De ceee?”. A tinut omul pancarta in scuarul de langa ceas, a dat cateva ture, a disparut pentru cateva minute din cadru, a revenit cu ceea ce parea sa fie o sticla de bere si a mai agitat cearsaful putin.

Dupa vreo patruzeci de minute, o masina opreste fix in mijlocul intersectiei, soferul da drumul la avarii, iar din dreapta coboara o mogaldeata. Se duce la pancarta si incepe sa traga de ea. Septimiu isi apara cu eroism opera, dar mogaldeata, foarte energica, reuseste sa o sfasie. Vantul ia bucati din pancarta care facuse istorie timp de 40 de minute la B1 si le poarta spre Teatrul National.

Imediat, in locul pancartei vechi apare una noua, pe care scria, ceva mai ingrijit: “SUNT EU, GETA! SA STITI CA SEPTIMIU E UN BETIV MINCINOS!”. Septimiu adopta o pozitie de om resemnat, iar mogaldeata care, aparent, e Geta topaie triumfatoare in jurul lui.

Nu trec nici zece minute si un SUV cu faruri cu xenon trece pe rosu si opreste langa masina din care coborase Geta. Un cetatean masiv coboara din el, sare garduletul care-i despartea de cei doi invitati si ii ia la bataie. De la distanta aceea apreciabila se vede cum petul de bere al lui Septimiu dispare ca prin minune, dupa ce cetateanul agresiv pare sa i-l indese intr-o zona a capului. Pe Geta o infasoara in pancarta cu care venise si o arunca, cu un gest scurt, in portbagajul SUV-ului.

Nu il inchide, insa, ci scoate si el o pancarta pe care o desfasoara cu gesturi stangace exact in locul in care fusesera primele doua. Pe pancarta sta scris, cu litere de-o schioapa: “Intrebare pentru Gigi Becali, cand o mai aparea la Nasu: nea Gigi, il vindeti pe Goian sau nu? Si daca da cu cat!? PS – Maricica, te iubesc, iesti totu pentru mine!”.

Sigur ca nimic din toate astea nu s-a intamplat, de fapt. Dar eu continuu sa urmaresc emisiunea in speranta ca, odata si-odata, Septimiu si Maricica isi vor da seama ca exista televiziuni unde isi pot spune pasul fara teama de cenzura. Acesta este viitorul televiziunii! Totul e sa vrei!

www.mantzy.wordpress.com