Articol webPR.ro

Gastronomia mileniului III - Somon gatit la masina de spalat vase

de wikifood.ro    
Vineri, 29 aprilie 2011, 12:34 Life | Acasă

Somon
Foto: wikifood.ro
Vom aborda in aceste randuri subiectul gatirii la joasa temperatura si al gatirii sub vid. Aceste metode de preparare sunt in momentul de fata utilizate in cvasitotalitatea restaurantelor gastronomice de tinuta din Franta si din lume.

Metoda consta in a prepara alimentele preambalate in saci de plastic rezistenti termic si cu interiorul vidat de aer intr-un regim termic de joasa temperatura pe o perioada mai indelungata de timp. Procedura a fost dezvoltata in anii '70 de Georges Pralus, Chef al restaurantului Troisgros din Franta, pentru a optimiza realizarea retetelor cu foie gras, fiind apoi preluata si diversificata in restaurantele de lux din intreaga lume. Acum prepararea sub vid este folosita in egala masura pentru carne, legume si peste.

Citeste mai mult pe wikifood.ro


Citeste mai multe despre   






















2956 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică