Noua gaselnita in materie de distractie la birou este "office lip dubs" (mimarea unei melodii) alaturi de cei care-ti sunt colegi intre 9.00 si 17.00. De fapt, experienta asta ar putea candida destul de serios la titlul de "videoclip pe bune".

Angajatii sunt filmati in timp ce isi misca buzele pe versurile unei melodii adaugate ulterior pe fundal, astfel incat oamenii sa poata improviza si sa se miste asa cum simt, fara sa se mai concentreze pe sincronizare.

Ideea a pornit de la AOL France, asa ca, in continuare, puteti vedea cam 40 de angajati care au facut un clip ca amintire, in cadrul unei petreceri la firma (care este posibil sa fi fost si ultima), conform unui Design Director de la AOL. Acesta a raspandit apoi clipul, dar a dorit sa isi pastreze anonimatul.

In filmare, angajatii canta "L'Amour la Francaise" (Les Fatals Picards) si se plimba prin toate birourile, misunand printre computere si faxuri, coborand scarile si iesind apoi din cladire, unde se strang laolalta, se fugaresc si danseaza cu un zambet amar in fata unei pancarte, plasate pe cladirea firmei, pe care scrie "De inchiriat".

L'amour à la Française - Lip Dub@ AOL France

AOLLOVER

Termenul "lip dub" a fost inventat de Jakob Lodwick, 26, fondatorul Vimeo - un program in care utilizatorii posteaza videoclipuri. Ce il deosebeste de Youtube este faptul ca nu sunt acceptate decat clipuri care au o calitate superioara a imaginii si care sunt filmate strict de catre utilizator.

"Este veriga dintre clipurile filmate de amatori si clipurile muzicale din prezent", spune Lodwick. "Este facut astfel incat sa antreneze si alti oameni, asa ca n-ar trebui sa se creeze impresia ca filmarea ar fi fost ceva elaborat, cu o coregrafie atent realizata. Este unul dintre acele lucruri pe care le poate face absolut oricine", mai spune Lodwick.

Cum sa intrati in Clubul Dub

Daca vreti sa faceti si voi un astfel de clip, Lodwick va sfatuieste sa:

  • aveti un "regizor sef" :) Cineva care sa coordoneze toata treaba - de la distribuirea versurilor, pana la dirijatul oamenilor si indicarea locurilor in care trebuie sa stea.
  • nu va faceti griji ca o sa gresiti. Cei mai multi oameni nu sunt obisnuiti cu o camera de filmat, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercati. Asta e, incercati, gresiti si treceti mai departe. "Bucuria de a vedea, la final, ce a iesit face toti banii. N-o sa va mai amintiti de amanuntele care n-au iesit asa cum ati fi vrut", spune Lodwick.
  • nu credeti ca o sa aveti nevoie de vreun echipament performant. Chiar si o camera digitala obisnuita va fi de ajuns, iar editarea poate fi facuta cu un program iMovie.
  • nu ezitati. Nu e nevoie sa aveti o mie de sedinte vizavi de acest clip sau sa-l filmati de 50 de ori pana iese bine. "Trebuie doar sa prinzi scanteia aceea de moment, spontaneitatea. Asta nu se intampla daca filmezi de mai multe ori aceeasi scena", spune Lodwick.

Sursa: www.thenewstribune.com