Primul logo al Apple a fost o imagine repezentandu-l pe Newton sub un mar, inscriptionata astfel: "Newton … A Mind Forever Voyaging Through Strange Seas of Thought … Alone."

Ea a fost desenata de Ronald Wayne, cel care alaturi de Wozniak si Jobs au fondat Apple Computer. In 1976 Wayne si-a vandut partea de 10% din companie pentru 800 de dolari pentru ca a considerat afacerea mult prea riscanta. Dupa ce a iesit pe piata primul computer Apple, Steve Jobs a pus slabele vanzari si pe seama siglei mult prea incarcate.

Asa ca a apelat Regis McKenna Agency sa-i deseneze una noua, cea cu marul cu dungi in culorile curcubeului, sigla ce a rezistat pana in 1999.

Daca ar fi sa ne luam dupa zvonuri, muscatura din mar ar fi o aluzie la moartea lui Alan Turing, parintele stiintei moderne despre computere, care s-a sinucis muscand dintr-un mar otravit cu cianura.

Intr-un interviu, Janoff, desenatorul siglei a explicat ca a apelat la acest element grafic din doua motive: fara muscatura, marul ar fi putut semana cu o rosie si pentru alaturarea sonora bite/byte - sloganul Apple era: "Byte into an Apple". (pentru mai multe amanunte vezi: http://apple2history.org/history/ah04.html)