De multe ori ti-ai dorit sa pari mai citit decat esti, insa tot timpul s-a gasit cineva care sa te faca sa te simti inferior. A monopolizat intreaga discutie, iar tu te-ai simtit un simplu spectator care ori asculta, ori e liber sa-si faca de lucru in alta parte. Din fericire, exista cateva metode prin care poti sa pari mai destept decat esti. Noteaza-ti cateva sfaturi.

Majoritatea subiectelor fierbinti sunt dezbatute de persoane care stiu foarte putine lucruri despre acel subiect. Incalzirea globala, de exemplu. Foarte multi dintre cei cu care stai de vorba iti vor spune cum trebuie sa ne schimbam obiceiurile pentru a preveni acest fenomen, insa putini stiu ce inseamna, de fapt, incalzirea globala. Petrece-ti un pic de timp citind ce spun expertii despre acest subiect si nu vei avea cum sa dai gres cand incepi o astfel de discutie. Incearca sa pomenesti si cateva nume de savanti, pentru un plus de credibilitate.

Dobandeste cunostinte din domenii mai putin studiate. Facand acest lucru, ai foarte putine sanse sa intalnesti persoane care stapanesc acele domenii. Nimeni nu va sti daca ai habar de ceea ce spui sau daca ai facut vreo greseala. Vei fi considerat foarte destept. Poti, de exemplu, sa studiezi civilizatia egipteana sau viata unui faraon. Toata lumea te va asculta cu interes.

Pune intrebari. Cel mai bun mod de a folosi acest truc este sa pui intrebari al caror raspunsuri il stii deja. In plus, cand discuti un anumit subiect cu cineva care stie mai putine despre el decat tine, poti pune intrebari incuietoare si ai grija sa pari umil cand vezi ca interlocutorul tau nu stie ce sa raspunda. Cu cat exista mai multe persoane de fata, cu atat mai bine. Toata lumea te va respecta.

Invata citate. Oamenii te vor admira stiind ca esti in stare sa reciti versuri, cateva replici dintr-o piesa sau o vorba de duh a unui om de stiinta. Exista o multime de site-uri pe internet unde poti gasi asemenea citate. Invata unul pe zi. Daca vrei sa inveti versuri, alege cativa poeti cunoscuti. Toata lumea a auzit de ei, insa nimeni nu stie sa recite un vers.

Cand nu stapanesti un subiect, cel mai sanatos ar fi sa vorbesti cat mai putin. Cu cat deschizi mai mult gura, cu atat risti sa spui mai multe prostii. Zambeste si asculta, da din cap ca ai inteles ce spune interlocutorul si nimeni nu va banui ca esti paralel cu ce se discuta.

Foloseste cuvinte carora le cunosti sensul. Nimic nu te face sa pari mai penibil decat un cuvant folosit gresit. Limiteaza-te la ceea stii! Chiar daca iti ia cateva minute sa explici ceva ce se poate rezuma la un cuvant, daca nu esti sigur ca inseamna acel lucru, renunta.

Sursa: listverse.com