Profesorii din Timis s-au distrat copios cand au corectat lucrarile elevilor care au sustinut examenul scris la Limba si literatura romana - Bacalaureatul 2013. Lucrarile contin zeci de "perle" care de care mai siropoase. Un elev spune ca Eminescu mintea cand vorbea despre "iubire" fiindca a vazut la televizor ca poetul "mergea si prin locuri necurate si ca a murit de sifilis". Un alt elev il are ca model in viata pe Catalin Botezatu.

Iata cateva dintre "perlele" scrise de elevii din Timis si prezentate de realitatea.net:

- "Poetul avea o fixatia pe poza lui Ann pentru ca atuncea, in vechime nu era Facebook ca sa vada toate panaramele dezbracate pe toti pereti. Si ea perversa o lasat poza ei in vitrina la foto pe unde stia ca trece poetul".

- "Se uita cu jena la poza capului iubitei lui din vitrina la fotograf ca faceau misto baietii de la terasa de iel. Fotografia avea buzele surazatoare. Ia lasat-o iubita lui ca atunci cand este plecat cu treaba, el sa nu uite de fata ei".

- "Ann avea niste trasaturi de gen epic. Era epica. Sebastian era mai putin epic desi avea potential intrucat ii placeau pozele, dar e mai mult curentul liric".

- "Jurnalul e mai putin bun cand la 16 ani mama gaseste scrise lucruri personale, ca am luat bataie s-au de ce fete imi place".

- "Eminescu mintea in poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet in relatiea ce nu era el, nu era adevarat ca am vazut si la televizor ca mergea si prin locuri necurate si ca a murit de sifilis".

- "Catalin Botezatu este un model in viata pentru orice fiinta pentru ca el ia fete din viata reala si le duce si le imbraca la Bucuresti si pe unele chiar mai adanc in Europa".

- "Pe langa modelul meu in viata eu am si modele in viata, care sunt animatoare, cu care ma inteleg bine, cu unele merg chiar la strand, cand nu sunt obosite noaptea dupa dans. Au o viata buna, deci asa vreau sa ajung si eu".

Absolventii de liceu au sustinut ieri examenul scris la Limba si literatura romana - Bacalaureatul 2013. La profilul real, subiectul I a avut mai multe cerinte pornind de la un fragment din "Scrinul negru" de George Calinescu, iar la subiectul al III-lea elevii au avut de redactat un eseu de 600 - 900 de cuvinte in care sa prezinte "tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, apartinand lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga". La profilurile umanist si pedagogic, subiectul I s-a bazat pe un fragment din "Accidentul" de Mihail Sebastian. Citeste aici subiectele la examenul de Limba si literatura romana.