După o săptămână mai săracă în titluri noi, o actriță și model spaniolă, cunoscută din franciza „Fast and Furious”, vine azi pe Netflix într-un film debordând de acțiune. Elsa Pataky – soția starului din „Avengers” Chris Hemsworth – joacă rolul de căpitan în armata americană, fiind JJ Collins în „Interceptor”.

Elsa Pataky în „Interceptor”Foto: Netflix

Acțiunea are loc la o bază de intercepție a rachetelor nucleare din mijlocul Oceanului Pacific, de unde și titlul. Personajul lui Pataky ajunge acolo după ce este îndepărtată pe nedrept din funcția sa de vis de la Pentagon. „Când un atac coordonat amenință însăși baza, Collins îl înfruntă pe Alexander Kessel (Luke Bracey), un fost ofițer de informații carismatic, dar imoral, care are un plan de neimaginat”, scrie Netflix în prezentare:

„Collins trebuie să pună la bătaie toată experiența militară și anii de antrenament tactic pentru a afla în cine poate avea încredere și să-l oprească pe Kessel și mercenarii săi din misiunea lor teribilă.”

Vor fi criticii încântați de film? Probabil că nu. Pare a fi una din producțiile de nivel mediu pe care Netflix le-a turnat în grabă în ultimii ani, iar multe s- au stins fără să facă vreo impresie deosebită, apreciază BGR.

Într-un interviu pentru The New York Times, Ted Sarandos, co-CEO la Netflix, a lămurit lucrurile: „Facem programe pentru o mulțime de oameni diferiți, care au opinii diferite, gusturi diferite, stiluri diferite. Vrem ceva pentru toată lumea, dar ʼtotulʼ nu va fi pentru fiecare.”

Dacă vreți un exemplu de „ceva pentru toată lumea”, tot azi, vineri 3 iunie, intră și un nou sezon din „Floor is Lava / Lavă pe pământ!”. Este un „reality show” la fel de stupid și simplu pe cât îl arată titlul. Jucătorii sunt confruntați cu un fel de cursă cu obstacole. Trebuie s-o termine cu succes, adică să nu calce în lichidul roșu („lava”) de dedesubt.

x

Așa funcționează, deci, lumea streamingului. Adică oferind de toate privitorilor, de la seriale de prestigiu ca „The Crown” sau „Stranger Things”, până la producții care trebuie uitate repede ca „Floor is Lava” („vrem ceva pentru toată lumea”).

Dar finalul de săptămână aduce și un serial care va fi pe placul amatorilor de drame politice.

Noul sezon „Borgen: Power and Glory / Borgen: Împărăția, puterea și slava”, este garantat un titlu de 10/10. „Birgitte Nyborg este numită ministru de externe când o companie de explorări găsește petrol în Groenlanda. Evenimentul marchează debutul unei lupte internaționale pentru putere în Arctica.

Nyborg, politiciană experimentată, trebuie să accepte că Danemarca, în ciuda rolului de ʼfrate mai mareʼ al Groenlandei, este un jucător minor în fața superputerilor internaționale - și unul indisciplinat întrucâtva.”

În sezoanele anterioare, Birgitte fusese prima femeie devenită premier al Danemarcei. După expirarea mandatului, ea condusese propria coaliție politică.