Cunoscut cinefililor romani – filmele sale au fost prezentate in cadrul mai multor festivaluri locale, dar si pe micul ecran -, Kim Ki-duk participa pentru prima oara in competitia Festivalului de la San Sebastian. Cel mai recent film al coreeanului, „Bi Mong”/ „Dream” este povestea unui barbat care isi traieste visele ca pe niste realitati bizare (si nu foarte placute).

Biroul de presa al festivalului care are loc in acest an intre 18 si 27 septembrie anunta ca din line-up-ul editiei mai fac parte si cele mai recente filme ale argentinianului Daniel Burman („El nido vacio”), francezului Christophe Honoré (La belle personne) si palestinianului Rashid Masharawi („Laila’s Birthday”). Rashid Masharawi, cel mai cunoscut documentarist palestinian, a venit si la Bucuresti, la una din editiile de acum cativa ani ale Festivalului DaKINO.

Printre primele nume confirmate pentru a 56-a editie a Festivalului de la San Sebastian se mai numara si Jaime Rosales, care a primit anul trecut, cu „La soledad”, Premiul Goya pentru cel mai bun film si cea mai buna regie.