In cadrul unui discurs sustinut vineri, la Cluj-Napoca, Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca s-a nascut in 1941, informeaza Mediafax. Imediat dupa comiterea erorii, el s-a corectat, precizand ca este vorba de anul 1971.

Daniel FuneriuFoto: Agerpres

Eroarea a fost comisa in cadrul unui discurs sustinut la Colegiul National Pedagogic "Gheorghe Lazar" din Cluj-Napoca, la festivitatea implinirii a 140 de ani de la infiintarea institutiei.

"Am constatat ca in anul 1971 ati devenit Liceul Pedagogic "Gheorghe Lazar". Eu sunt nascut in 1941, ma scuzati, in 1971", a spus Daniel Funeriu cu ocazia evenimentului.

Alte greseli comise de Ministrul Educatiei pe parcursul acestui an:

  • a spus in Senat: "conform DEX, cuvantul coleg este neutru". "In contextul in care domnul senator Severin m-a acuzat de o greseala, spunand ca substantivul "cadru" este feminin, in raspunsul meu doream sa-i atrag atentia ca substantivul "cadru" este neutru. Dintr-un regretabil lapsus, am pronuntat "coleg" in loc de "cadru"", a precizat Funeriu la acea vreme. Detalii aici.
  • le-a spus unor deputati ca uzeaza de "inexactitudini" pe tema bacalaureatului (in conditiile in care DEX-ul mentioneaza cuvantul "exactitudine", insa nu si "inexactitudine"). Ministrul Educatiei s-a aparat ulterior, explicand ca termenul apare in dictionarul Academiei si ca a fost folosit de Lovinescu, Odobescu, Eminescu. Detalii aici.