Autoritatile locale din Azuga au demarat actiunea de inzapezire artificiala a doua partii, astfel ca in weekend se va putea schia in aceasta statiune, anunta Agerpres.

Administratorul domeniului schiabil din statiune, Vasile Richea, a declarat, martica a inceput actiunea de inzapezire a partiilor Cazacu Varianta si Cazacu Scoala, pentru aceasta fiind folosite trei tunuri si doua lancii.

In paralel, autoritatile fac pregatiri si pentru demararea inzapezirii artificiale pe partia Sorica.

Richea a precizat ca, in mod cert, sambata se va putea schia la Azuga pe partia Cazacu Scoala, care are o lungime de 120 de metri si este destinata incepatorilor.

De asemenea, si la Busteni se fac pregatiri in acest sens.

Administratorul partiei Kalinderu, din Busteni, Ion Vasilescu, a declarat ca sunt sanse ca in aceasta noapte sa fie pornite cele zece tunuri pentru inzapezirea partiei Kalinderu I, insa, pentru ca aceasta sa fie functionala, este nevoie ca tunurile de zapada sa functioneze cinci-sase zile, iar temperatura sa se mentina scazuta.

La Sinaia, deocamdata nu se incepe inzapezirea partiei deservita de telegondola, singura din statiune care beneficiaza deocamdata de instalatie de zapada artificiala.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu, a declarat, pentru AGERPRES, ca instalatia va fi pornita peste doua-trei zile, daca temperaturile se mentin negative.

Prima partie de schi inzapezita artificial din Sinaia a fost inaugurata la inceputul acestui an, investitia in acest obiectiv care beneficiaza de 24 de lancii si un tun pentru zapada artificiala fiind de un milion de euro.

Partia, care are o lungime de doi kilometri si un grad mediu de dificultate este deservita de telegondola din statiune si porneste de la Cota 1.400, ajungand la Cota 1.000.