​Sunt doar cateva locuri in lume unde poti supravietui Sfarsitului Lumii, cel putin asa spun cei convinsi ca azi este Ziua Finala si cei care vor sa scoata un ban exploatand "Apocalipsa mayasa". Cateva mici localitati din diverse tari ar avea locuri cu puteri magice si ar fi singurele unde mai putem apuca ziua de 22 decembrie. Intra in articol si citeste patru exemple despre consecintele nefericite pe care psihoza le poate avea in unele locuri.

Chichen Itza, templul lui KukulkanFoto: Google Earth

Chichen Itzá, Mexic este unul dintre siturile reprezentative pentru cultura maya si este celebra pentru majestuoasa piramida a lui Kukulkán. Sunt asteptati peste 20.000 de turisti vineri, se fac ceremonii speciale, iar descendentii vechilor mayasi se arata uimiti de psihoza starnita in jurul acestei date. Istorici mexicani spun ca asa-zis-ul calendar mayas a fost interpretat gresit si ca nu e vorba de o predictie despre sfarsitul lumii, insa hotelurile, restaurantele si vanzatorii de suveniruri sunt bucurosi ca totul a luat amploare. Un numar foarte mare de turisti sunt asteptati la alte situri mayase din Mexic, Honduras, Guatemala, Belize si El Salvador.

Rtanj, un satuc de munte din sudul Serbiei s-a promovat cu succes ca fiind singurul loc unde poti supravietui Apocalipsei. In consecinta, miscarea spirituala New Age a inchriat zeci de camere pentru o "conventie", iar alti turisti ajung sa plateasca pana la 500 de euro pe camera. Care e legenda? Muntele in forma de piramida ar fi inghitit in timpuri imemoriale un castel in care se gasea un vrajitor malefic, prinzandu-l inauntru. Extraterestrii care ar fi construit muntele se vor intoarce vineri, iar din munte vor iesi raze de lumina rosie si violeta care vor inconjura planeta cu cinci secunde inainte ca "alienii" sa vina, spun cei care vor sa atraga acolo cat ma multi turisti.

AFP citeaza un tanar desginer sarb a carui parere s-ar putea sa o reflecte pe a multora "Nu cred ca va fi sfarsitul lumii, insa e foarte bine ca sunt aici, in caz ca se va intampla ceva neobisnuit". Localnicii cu imaginatie bogata spun ca vrajitorul este inca viu, traieste in munte si din cand in cand se vad mingi de foc in jurul varfului...Rtanj se afla la 250 km de Belgrad foarte aproape de granita cu statul Kosovo.

Sirince, un sat din Turcia, este si el unul dintre putinele locuri unde se spune ca am fi in siguranta in ziua Apocalipsei. Legenda spune ca de aici s-ar fi inaltat la cer Fecioara Maria si satul nu va fi distrus de fortele raului tocmai datorita energiilor pozitive care il inconjoara. Agentia AFP noteaza ca jurnalistii veniti la Sirince, aflat la doar 30 km de populara zona turistica Kusadasi, au fost dezamagiti fiindca numarul de curiosi veniti in localitate este foarte mic. Chiar si asa, autoritatile au luat masuri si au adus 500 de jandarmi care sa pastreze ordinea daca turistii veniti abuzeaza spre exemplu de apreciatele vinuri ale regiunii...

Bugarach, un sat din zona franceza a Pirineilor are, spre deosebire de celelalte locuri, de suferit de pe urma psihozei Apocalipsei mayase, iar autoritatile franceze au sfatuit oamenii sa nu vina in mica localitate fiindca nu se va intampla nimic obisnuit.

Scenariile fanteziste spun ca muntele din apropierea satului se va deschide, iar din el vor iesi nave extraterestre care vor duce oamenii catre locuri sigure. Se spune ca Bugarach.este singurul loc unde poti scapa de Sfarsitul Lumii, iar deschiderea muntelui va fi precedata de o furtuna puternica, ceva ca dintr-o alta lume.

Aceste zvonuri au dat bataie de cap autoritatilor locale ce vor sa impiedice oamenii sa se ingramadeasca pe munte si in grotele zonei, iar peste 1.000 de jandarmi au fost chemati sa pazeasca diverse cai de acces catre munte. In alerta sunt si cei care monitorizeaza activitatea sectelor religioase fiindca sunt temeri ca ar putea aparea sinucideri "in masa".

Acestea sunt doar patru exemplu, cele mai mediatizate, insa in multe alte locuri din lume, din Rusia, pana in America, oameni intreprinzatori au profitat si au oferit spre inchiriere buncare, contra unor sume exorbitante.