Am fost sa ma tund. Am ajuns la locul in care fac acest lucru de obicei, am intrat si m-am pus pe scaun. Doamna stilista (ca nu e frizerita, ca eu ma tund la salon, ca am bani) a inceput sa ma tunda.

La un moment dat mi-a zis ca a observat ca mi se rareste parul si ca am scalpul uscat. Am intrebat-o de la ce se intampla asta si atunci a inceput ancheta psihologica:

- Pe o scara de 1 la 10, unde 1 ar fi 'ma doare-n cur de viata' si 10 ar fi 'ma trezesc din ora-n ora in fiecare noapte ca sa fumez', cat de stresat esti?

Ma uit la ea si ii zic:

- 5.

Noteaza pe o foaie si continua:

- Cum v-ati carcateriza regimul alimentar:

a) mai vegetarian decat o vaca

b) dieta Dukan

c) saorma, mici si maioneza

d) Oana Roman

I-am spus ca mananc oarecum echilibrat si ca nu fac excese. Se uita lung la mine, da din cap si scrie iarasi ceva pe hartia aia.

- Duceti o viata implinita din punct de vedere sexual?

Mi s-a parut cam deplasata intrebarea, dar am zis sa ii cer totusi variantele de raspuns. Ele erau

a) ca masina de cusut

b) eu nu am viata sexuala, am viata amoroasa deoarece eu nu fac sex, eu fac dragoste

c) sexul in afara casatoriei este un pacat

d) manutza

I-am spus, zambind:

- B

A dat din cap dezaprobator, a scris iarasi ceva pe foaie dupa care a reinceput sa ma tunda. 10 minute nu a scos nici un cuvant, dupa care s-a uitat spre mine si a spus:

- O ultima intrebare. Ce parere aveti despre religie?

- Nu am nimic cu religia, nu sunt ateu, cred intr-o forta superioara care a facut Pamantul si oamenii, dar am o problema cu institutia bisericii. Consider ca profita pe baza prostiei unora si nu mi se pare corect acest lucru, ba mai mult, opinez ca ar trebui sa fie pedepsita prin lege. Plus ca mai sunt si violurile unor preoti, dar asta e o discutie mult prea lunga si complexa pentru acest cadru si acest moment, i-am raspuns.

M-a privit in ochi, s-a oprit din tuns si mi-a zis:

- E de la sampon!