Romanii care prefera sa petreaca Pastele in mod traditional pot alege sa mearga in Maramures sau Bucovina. In Maramures o noapte de cazare in aceasta perioada porneste de la 50 de lei daca se inchiriaza toata pensiunea, iar pentru un sejur de 3 zile, cu demipensiune, masa festiva inclusa si activitati de agrement, preturile pornesc de la 140 lei de persoana/zi. In Bucovina, preturile sunt ceva mai mari, o noapte de cazare pornind de la 70 de lei, iar pentru un sejur de 3 zile cu cazare, masa si masa festiva, preturile pleaca de la 300 lei/noapte/persoana. In Delta Dunarii, preturile pentru o noapte de cazare pleaca de la 80 lei, iar pentru un sejur de patru zile, care include cazare, demipensiune, masa festiva si plimbare cu barca se plateste cel putin 142 lei/persona/zi, potrivit ofertelor prezentate pe site-ul turistinfo.ro

Rezervatia biosferei Delta DunariiFoto: Dan Dinu - WWF

“Pentru sarbatoarea Pastelui, cei mai multi romani prefera sa ramana acasa si sa petreaca in familie. Pentru mini-vacanta de 1 Mai, lucrurile se schimba simtitor si cei mai multi romani prefera muntele, marea sau padurile din jurul oraselor pentru petrecere. Exista insa si turisti romani care petrec sarbatoarea Pastelui departe de casa, dar intr-un mod autentic romanesc, in zona Bucovinei, a Maramuresului sau a Transilvaniei. Solicitate au fost in acest an si vacantele in Tara Sfanta, iar pretul pentru un sejur de 6 zile este de minim 650 de euro. Desi putin solicitate de Paste, ca destinatii din afara tarii preferate pentru mini-vacanta care urmeaza in acest weekend, as mai aminti Grecia si Bulgaria, unde turistii au ocazia sa asiste la slujba de Inviere si traditiile nu sunt foarte diferite de cele din tara noastra”, a declarat Razvan Pascu, consultant in marketing turistic.

In Grecia, in Creta, ofertele de Pasti pentru 7 nopti de cazare, transport cu avionul pleaca de la 230 euro/persoana, iar pentru 100 de euro in plus puteti beneficia si de all inclusive.

Oferte 1 Mai

Pe litoralul Romanesc, ofertele de cazare pornesc de la 90 de lei/noapte in statiunea Mamaia si ajung pana la 400 lei/noapte. In Vama Veche, preturile sunt mai modeste, pornind de la 50 lei/noapte la pensiuni.

„Cei care aleg Romania de 1 Mai si vor liniste, pot incerca Delta Dunarii, care ii asteapta pe turisti in aceasta primavara cu mancare si cazare la localnici si plimbari pe canale pentru a admira vegetatia si pasarile in cea mai frumoasa perioada a anului”, a mai spune Razvan Pascu.

Aici, preturile pentru o noapte de cazare pleaca de la 80 lei, iar pentru un sejur de patru nopti care include cazare, demipensiune si plimbare cu barca se plateste cel putin 130 lei/persoana/zi, potrivit ofertelor prezentate pe site-ul turistinfo.ro

Pasionatii de ski si de sporturi pe zapada trebuie sa stie ca statiunile din Austria ii asteapta pe schiori pana pe 4 Mai cu zapada buna pentru schiat si cu petreceri apres-ski. Preturile la cazare in statiuni precum Kaprun si Obertauern, aflate la altitudini de peste 1750 metri, pornesc de la 60 euro / camera / noapte conform austria.info, site-ul Oficiului National de Turism al Austriei.

Ca optiuni pentru city break-ul de 1 Mai, Razvan Pascu spune ca in topul preferintelor romanilor raman in continuare destinatii precum Berlin, Viena, Praga, Paris si Amsterdam. Berlinul are traditie in sarbatorirea zilei de 1 Mai Muncitoresc cu un festival stradal plin de culoare – Kreuzberg. La Amsterdam este in plina desfasurare cea mai mare expozitie de flori in aer liber din lume, Keukenhof, deschisa pana pe 18 Mai.