Americanul James Nielsen, in varsta de 34 de ani, a doborat recordul mondial la "beer mile" - o "disciplina" sportiva care consta in alergarea unei mile cu conditia de a bea cate o bere la fiecare tura de stadion, scrie Slate.fr. Timpul acestuia 4'57''.

Berea trebuie sa aiba cel putin 35 centilitri, cel putin 5 grade si sa fie bauta intr-o zona exacta a pistei, in maxim 10 metri. Atletul care vomita trebuie sa parcurga o tura de stadion in plus.

Recordul lui Nielsen a fost omologat de site-ul oficial al disciplinei (precedentul era e 5'02''5), Wall Street Journal scrie ca inregistrarea video a fost examinata de specialisti la fel ca "Zapruder", filmarea asasinatului lui JFK.

Unii ii reproseaza tanarului ca nu a scuturat prima cutie de bere deasupra capului, asa cum este obiceiul, pentru a dovedi ca este goala. Altii il acuza ca nu a prezentat cutia in prim plan pentru a dovedi ca nu este jumatate goala sau degazeificata.

Intr-un interviu acordat pentru RunnersWorld, atletul arata ca se antreneaza cu Coca si Pepsi, pentru aspectul gazos al bauturii, si ca a "aranjat" berile inainte de folosire:

"Sunt 2,6 litri de dioxid de carbon intr-o cutie de bere. Multiplicati aceasta cifra cu patru si ajungeti la zece litri de gaz in stomac, ceea ce este complet imposibil. De aceea oamenii ajung sa vomite sau ragaie pentru a elimina gazul. Ce trebuie sa faceti este sa incalziti cutiile pentru a urca gazul la suprafata lichidului si a expulza cat mai mult atunci cand deschizi cutia".

Un campionat mondial se va organiza in aceasta toamna in Austin (Texas).