Dupa anuntul Ministerului Sanatatii ca pregateste o lege pentru vaccinare, Olivia Steer, vedeta PRO TV, a anuntat ca semneaza o petitie impotriva initiativei autoritatilor, desi scrierea acestui proiect de lege abia incepe. Olivia Steer sustine pe Facebook ca oamenii care mananca sanatos „ferindu-se de toate produsele procesate, rafinate, semipreparate, nu au nevoie nici de medicamente, nici de vaccinuri, pentru simplul motiv ca nu se imbolnavesc aproape niciodata”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mentionam ca speranta de viata in secolul 13, cand nu existau alimente procesate, nici medicamente sau vaccinuri, era in Europa de 45 de ani. Astazi, speranta de viata in Europa este de 81 de ani.

Olivia Steer mai comenteaza pe Facebook ca „intr-o vreme credeam ca sintem la cheremul virusilor, ca nesansa, ghinionul sau destinul crud face ca noi sa ne imbolnavim. Fals. Ne-o facem cu mina noastra. In primul rind, cu medicamente. Si cu vaccinuri. Apoi cu o alimentatie defectuoasa”.

Olivia Steer este o vedeta TV fara niciun fel de pregatire specifica in domeniul medical, al nutritiei sau al stiintelor biologice. Cu toate acestea opiniile ei pe subiecte medicale sunt promovate intens de anumite posturi de televiziune. „Exista oameni care se tin la adapost de boli de orice natura, mincind sanatos, ferindu-se de toate produsele procesate, rafinate, semipreparate. Ei n-au nevoie nici de medicamente, nici de vaccinuri, pentru simplul motiv ca nu se imbolnavesc aproape niciodata. Sistemul lor imunitar ii apara si de boli, si de Big Pharma”, afirma vedeta TV.

Olivia Steer nu este la primele afirmatii de acest fel. Recent, tot pe Facebook, a afirmat ca „operatia de apendicita, asa banala cum pare ea, e una dintre cele mai periculoase, prin implicatiile pe termen lung asupra sanatatii. Iar apendicita se poate vindeca simplu, naturopat”. Va reamintim ca una dintre complicatiile unei apendicite acute netratate este peritonita, inflamatia generalizata la nivelul abdomenului, care trebuie operata de urgenta fiind foarte periculoasa pentru viata pacientului.

Printre alte afirmatii ale Oliviei Steer se numara aceea ca menstruatia „nu are legatura cu fertilitatea” sau ca „nu exista mama care sa nu aiba lapte daca-si iubeste copilul”.

Enormitatea acestor afirmatii si mediatizarea vedetei TV au dus la initierea pe Facebook a unei comunitati „Stop Olivia Steer”. Comunitatea este administrata de un grup de studenti la Medicina care scriu ca „vrem informatii reale. Nu vrem sa-i schimbam opiniile doamnei Steer. Vrem oprirea sfaturilor medicale din partea unei persoane fara pregatire. Ignoranta ucide.”