​Cu o iarna ca in toamna, bucurestenii se bucura in acest sfarsit de saptamana de temperaturi ridicate si, de ce nu, de multe evenimente festive in ultimul weekend inainte de Craciun. Targurile cu bunatati aduse de Mos Craciun au acaparat orasul inca de la inceputul lunii decembrie si sunt un loc perfect pentru a gasi cadouri pe ultima suta de metri. Pentru altii, Bucurestiul ofera in acest weekend si proiectii de film maraton, dar si expozitii de fotografie caritabile.

Weekend in BucurestiFoto: Colaj foto
  • Hotnews prezinta in continuare mai multe idei pentru un weekend reusit in Capitala. 

Targul Alt.Craciun din Hanul Gabroveni isi intampina vizitatorii cu o frumoasa piramida din fulgi de nea si propune o alternativa la Bucharest Christmas Market, pentru cei care nu sunt atat de innebuniti dupa zecile de mii de luminite din Piata Universitatii. Intrarea este libera, iar organizatorii promit muzica de Craciun, dar nu cum te astepti, bunatati mai mult sau mai putin traditionale si multe locuri de unde poti sa iei cadouri pentru cei dragi. Alt.Craciun este pentru cei care vor sa vada cum arta moderna se imbina cu traditiile de Craciun, decipentru mai multe detalii incercati pagina de Facebook a evenimentului.

A patra editie a Targul de Craciun din Bucuresti ii asteapta pe curiosi in Piata Universitatii, iar intrarea este libera. Bradul de Craciun are o inaltime de 15 metri si este impodobit cu peste 20.000 de beculete.

Timp de o luna, intre orele 11:00 - 22:00, comerciantii din intreaga tara ii asteapta pe vizitatori in cele 60 de casute, cu o gama variata de produse: ceramica pictata, icoane, masti traditionale, jucarii din lemn, instrumente muzicale, bijuterii, decoratiuni si ornamente specifice sarbatorilor de iarna, dulceturi, miere si siropuri.

De asemenea, in zona gastronomica vor putea fi degustate preparate calde, pregatite cu atentie de gospodine pricepute, dupa retete traditionale transmise din generatie in generatie. Mai multe detalii gasiti pepagina de Facebook a Bucharest Christmas Market.

Expozitia de fotografie #FIND_US, organizata la Hanul Gabroveni, le propune vizitatorilor o mica calatorie in lumea fotografiei de concert, a spectacolelor vazute prin ochii fotografilor care au fost raniti sau si-au pierdut viata in Colectiv. Lucrarile vor fi scoase la licitatie, iar organizatorii promit ca toti banii se vor indrepta spre familiile fotografilor afectati de tragedia din clubul bucurestean. #FIND_US este o expoziție care dorește să arate publicului viziunea fotografilor raportată la artistul care urcă pe scenă, la reacțiile acestuia și la public. Scopul principal este înțelegerea complexității și pasiunii care există în spatele obiectivului foto.

In cadrul expozitiei vor fi prezentate peste 200 de lucrari, mare parte dintre acestea apartin fotografilor prezenti in seara tragediei in clubul Colectiv, precum Catalin Ilnitchi, Teodora Maftei, Claudiu Petre, Roxana Boghian, Miluta Fluieras, Andrada Mihailescu, Alex Chelba, Mihai Anghel, Liviu Emil Zaharescu si Cristian Mitroi.

Sunt expuse si sunt expuse alte o sută de instantenee din concerte ce aparţin mai multor colegi de breaslă: Paul Voicu, Gabriel Isac, Andreea Gurău, Vlad Buşcă, Mugurel Tudor, Ciprian Vlăduţ, Daniel Robert Dinu, Ioana Epure, Ioana Dumitru, Cristina Petrescu şi Catalin Dumitru.Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Trupa moldoveneasca de rock alternativ Alternosfera concerteaza, sambata, la Arenele Romane. Concertul are loc dupa lansarea noului album, Haosoleum, iar fanii trupei vor putea vedea o interpretare live de exceptie.Pentru mai multe detalii exista pagina de Facebook a evenimentului.

Craciunul Taranesc isi deschide, vineri, portile la Muzeul Taranului Roman. Targul promite sa aduca in Capitala zeci de producatori de prin satele romanescti si artizani priceputi. Aproape o suta de artizani, mesteri si producatori autohtoni isi vor comercializa obiectele realizate cu dibacie sau bunatatile scoase din cuptor.

Vizitatorii vor putea degusta produse tradiționale de Crăciun, cum ar fi vesnicul șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături din carne de porc Mangalița din Maramureș, brânzeturi de oaie, vacă sau capră din Argeș, cozonacul "Bujor" și cozonac domnesc cu nucă, cozonaci pufoși, împletiți și cozonaci uriași de 20 de kilograme, prăjituri tradiționale din Maramureș.Mai multe detalii gasiti aici.

Made in RO - Targul de design romanescisi asteapta vizitatorii la Impact Hub, chiar in weekend-ul dinainte de Craciun. Ajuns la editia a 7-a, targul prezinta ca de fiecare data colectii semnate de designeri autohtoni si produse chiar pe aceste meleaguri. Peste 55 de designeri vin din toata tara pentru a-si prezenta bucatile la care au muncit un an intreg mai ceva ca spiridusii mosului. Intrarea este 10 lei, iar pe partea cealalta te asteapta colectii semnate de: Little Things, Atelierul de Ceramică, LUT, Dare to Rug, Una ca Luna, Atelierul cu lucruri frumoase, Prăvălia cu Păpuși, Cai Verzi pe Pereți, Colorhood, Povești din Lut, Utopic Art, animat si multi altii.Detalii gasiti aici.