Un tribunal italian i-a somat pe canarul peltic, impreuna cu Mickey Mouse, Donald Duck si prietena lui, Daisy, sa depuna marturie intr-un proces. Nu, nu este vorba despre un scenariu din desene animate.

Un tribunal din Napoli a trimis somatii personajelor animate, ordonandu-le sa apara ca martori intr-un proces, conform cnn.com. Avocatii cred despre acest lucru ca este o greseala demna de desenele Looney Tunes.

Martorii citati sunt Titti, Paperino, Paperina si Topolino - variantele italiene ale personajelor -, figurand ca parti vatamate in procesul in care un chinez este acuzat de falsificarea productiilor Disney si Warner Bros.

"Din pacate, ei nu vor putea fi prezenti, pentru ca isi au resedinta la Disneyland", a glumit Fiorenza Sorotto, vicepresedintele Disney Company Italia. "Cu siguranta insa ne bucura faptul ca personajele sunt considerate a fi reale, pentru ca asta incercam si noi sa facem aici, la Disneyland", a mai spus Sorotto.

"Tribunalul va trebui sa refaca citatiile, desi acest lucru va intarzia procesul", a afirmat Cristina Ravelli, avocatul Disney. "Sa speram macar ca nu vor fi date in judecata pentru nereprezentare", a mai adaugat aceasta ironic.