Pentru anul care se apropie, Anul Sobolanului, astrologii rusi recomanda o grija sporita fata de pastrarea secretelor, pentru ca in prim-plan vor iesi intrigantii si „cardinalii cenusii”, nerabdatori sa manipuleze slabiciunile oamenilor. Anul Sobolanului inseamna insa si progres, cercetari stiintifice de succes.

„In Anul Sobolanului, oamenii vor incerca sa-si apere propria independenta, cu siretenie si intuitie, calitati pe care le vor duce aproape de perfectiune. Ei nu vor putea fi influentati, nu vor putea fi determinati sa renunte, pentru ca este vorba de interesele lor”, a explicat pentru Interfax presedintele scolii rusesti de astrologie, Aleksandr Zaraev.

Potrivit spuselor sale, in mod inconstient, multi oameni vor nazui, anul acesta, catre putere, vor dori sa ajunga lideri. In Anul soarecelui, spune expertul, secretele trebuie pastrate cu atentie, pentru ca multi vor incerca sa profite de vulnerabilitatea altora.

Anul soarecelui inseamna insa si progres, cercetari stiintifice de succes. Anul va fi dominat de gandirea logica, dar si de o anumita inclinatie catre conservatorism, atat in afaceri, cat si in relatii. In acelasi timp se va reduce dorinta de a risca, de a juca la jocuri de noroc sau de a lua decizii in functie de starea de spirit.

„Esential este sa eviti barfa, un spirit critic exagerate fata de ceilalti, placerea de a compara, de a face din tantar armasar”, spune Zaraev.

La nivel de stat, Anul Sobolanului este legat de intarirea structurilor puterii si stabilirea de legaturi de afaceri si culturale intre tari. Concomitent, economia va evolua cu succes, se vor schimba relatiile din sfera finantelor, se vor consolida legaturile si in politica si in aparatul administrativ.

De regula, spune astrologul, „in Anul Sobolanului se produc mai des schimbari in politica, vechii lideri pleaca, lasand locul altora tineri”.