Sunt albastri si dupa spusele unora, sunt inalti cam cat trei mere puse unul peste altul. In schimb, strumfii au si ei limba lor, chiar daca nu a prins la public atat de mult precum elfa sau klingona. Strumfii se bucura chiar de o aniversare importanta: astazi au implinit jumatate de secol.

Strumfii, unul dintre cele mai cunoscute produse exportate de Belgia, au implinit astazi 50 de ani. In cinstea aniversarii, s-au organizat numeroase evenimente in muzeele belgiene si librariile pentru copii. In fata Centrului de Benzi Desenate din Bruxelles troneaza acum un strumf, alaturi de care vizitatorii pot face poze.

Michelle si Natalie, din Australia, au venit sa viziteze Centrul pentru ca au crescut urmarind desenele cu strumfi. "Toti sunt simpatici, dar fiecare are micuta lui personalitate", spune Michelle.

Strumfii au fost inventati de artistul belgian Peyo, in 1958 si au aparut prima oara in revista de benzi desenate "Le Journal de Spirou", conform eitb24.com.

"La prima vedere, te atrag culorile lor - albastru si alb", spune directorul Centrul de Benzi Desenate, Willem De Graeve, "dar ce e mai simpatic e ca, asa micuti cum ii vedem, ei reusesc sa aiba o societate perfecta si sa se bucure mereu de viata".

Bruxelles, Paris si Berlin sunt orasele care gazduiesc turneul european "Happy Smurfday", o retrospectiva unica a strumfilor.

Aici ii puteti urmari pe strumfi in actiune :)