O imagine, conceputa original pentru un tricou, care aminteste de chipul lui Che Guevara a aparut in Los Angeles, prevesting aparitia noului film din seria Rambo, cu Sylvester Stallone in rolul principal, scrie L.A. Times. John Rambo, luptatorul martir din era Vietnam, se transforma astfel intr-un icon cu aspect de graffiti.

Imaginea, conceputa ca un stencil de Jason Lindeman de la Ignition Print, aminteste de creatiile artistului britanic Bansky.

Noua imagine Rambo a fost conceputa pentru un tricou si se dorea o intalnire intre Che Guevara si Iisus, a declarat Tim Palen, co-presedintele de marketing al casei producatoare Lionsgate, care va lansa filmul pe 25 ianuarie. „Dar nu am dorit sa axam campania pe aceasta imagine”, a mai declarat Palen, desi imaginea e expusa pe un billboard gigant in Times Square.

In ultimul film al seriei, Rambo 3 (1988), John era in Afganistan, intr-o misiune de salvare, de partea mujahedinilor rebeli si impotriva rusilor.

In noul film, Rambo 4, scris si regizat chiar de Stallone, mercenarul nu este in Irak cum ne-am astepta, ci in nordul Thailandei. Traieste o viata solitara, simpla, in munti si jungla, pescuind si prinzand serpi pentru a-i vinde, conform site-ului oficial al productiei. Dar nu pentru mult timp, pentru ca in zona va izbucni un razboi civil.

Stallone nu a acceptat inca sa discute cu presa, dar se declara entuziast de idea iconografiei post-ironice a lui Rambo, a mai declarat reprezentantul Lionsgate.