La sfintirea locasului de la Balea Lac, regula a fost sa nu fie aprinse mai mult de doua lumanari in acelasi timp. Acum, insa, singura biserica din gheata din sud-estul Europei se vede nevoita sa interzica total aprinderea lumanarilor inauntru.

Biserica, inauntrul careia se gasesc icoane, cruci si banci ce n-ar rezista peste 0 grade Celsius, a devenit atat de cunoscuta incat turistii au luat-o cu asalt.

Din cauza numerosilor vizitatori, administratorii bisericii se vad nevoiti acum sa nu mai permita aprinderea niciunei lumanari. Structura bisericii a fost afectata din cauza caldurii degajate de lumanarile aprinse de credinciosi.

"Am fost asaltati de cereri pentru diverse ceremonii, in special nunti. Este o noutate pentru oameni, sunt curiosi si vad vizitarea bisericii drept un eveniment special, de care isi pot aduce aminte mai tarziu", spune unul dintre reprezentantii locasului, Inge Florea.

Biserica, aflata la o altitudine de peste 2000 de metri, poate adaposti circa 30 de oameni. Ideea i-a apartinut omului de afaceri Arnold Kingleis, care a comandat si sculptarea unui hotel, tot in gheata, aflat langa biserica.

Sursa: ananova.com