Nu doar la noi se vand munti sub obladuirea autoritatilor. In Statele Unite, muntele pe care sta gigantica sigla "HOLLYWOOD" va fi pus in vanzare, pentru ca primaria Los Angeles-ului nu are destui bani pentru a-l cumpara si a-l transforma in proprietate publica.

Asa ca daca vreti sa va pozati sub imensul semn, n-ar strica sa va grabiti, altfel veti intra pe proprietate privata. Un grup de investitori americani din Chicago a declarat ca primaria din Los Angeles nu a reusit sa stranga cei 22 de milioane de dolari necesari pentru a pastra varful Cahuenga, cel pe care se afla sigla. Asadar, a fost scos spre vanzare, cel putin asta se intelege din placarda pe care scrie "For Sale", scrie latimes.com.

In ciuda eforturilor primariei, aceasta nu a reusit sa stranga decat 5 milioane de dolari, asa ca este posibil ca protestele locuitorilor sa ramana fara ecou. Mai mult, primaria nu a stiut ca acest teren a fost de fapt si pana acum proprietate privata. Muntele a fost cumparat de mogulul Howard Hughes, in anii '40, pentru a-l revinde apoi, in 2002, companiei Fox River Financial Resources.

Reprezentantii primariei au fost socati cand au aflat ca acest teren nu este de fapt proprietate publica: "Acest teren ar trebui sa apartina orasului. Toata lumea a fost socata cand a aflat ca terenul este proprietate privata, toti au crezut ca apartine primariei", spune consilierul orasenesc Tom LaBonge.

Asa ca atunci cand autoritatile noastre sustin, an de an, ca sunt luate prin surprindere de "detalii" precum ninsorile si ploile, iata ca undeva in lume sunt performante si mai mari :)