"Sa nu poluezi". "Sa nu incurajezi modificarile genetice". Timpurile moderne aduc cu ele si pacate moderne, astfel incat Vaticanul le-a transmis credinciosilor sa se fereasca de "noile" pacate cum ar fi punerea in pericol a mediului inconjurator.

Sfaturile au venit din partea Arhiepiscopului Gianfranco Girotti, unul dintre cei mai importanti oameni ai Vaticanului in materie de pacate si penitente. Conform news.yahoo.com, acesta a vorbit credinciosilor despre relele din zilele noastre.

Girotti a declarat, pentru ziarul "L'Osservatore Romano", ca cea mai mare tentatie in care omul ar putea cadea sunt experimentele genetice. "Exista cazuri in care au loc, in mod evident, incalcari ale dreputurilor umane. Ma refer la experimentele genetice ale caror rezultate sunt greu de prezis si de controlat", a spus acesta.

Vaticanul se opune experimentelor cu celule stem, acest lucru implicand distrugerea embrionilor, Girotti avertizand totodata asupra consecintelor clonarii umane.

Girotti a mai vorbit despre prejudiciile pe care vremurile noastre le aduc mediului inconjurator, Vaticanul sustinand din ce in ce mai mult atitudinea ecologica: pe cladiri au fost instalate celule fotovoltaice pentru a produce electricitate si s-au organizat conferinte cu tema incalzirii globale.

Pe langa aceste doua pacate, Girotti a mai mentionat ca "rele moderne" traficul de droguri si coruptia.