Mii de olandezi isi cumpara barci pneumatice, isi fac provizii si isi construiesc adaposturi. Nu s-a anuntat niciun uragan devastator, ci doar sfarsitul lumii :) Cel putin in calendarul mayas, conform caruia sfarsitul lumii ar avea o data precisa: 21 decembrie 2012. Ziua respectiva marcheaza sfarsitul unei ere de 5.000 de ani.

In spatele imaginii relaxate si rationale pe care o are Olanda, mii de locuitori ai acestei tari sunt convinsi ca acea data va coincide cu o catastrofa globala. Petra Faile si sotul ei au cumparat o barca pneumatica si alte echipamente de salvare, pregatindu-se de Apocalipsa.

"Peste 4 ani, totul se va sfarsi", spune Petra. "Stiti, poate ca nu-i chiar asa de rau ca Olanda va fi distrusa. Nu-mi mai place aici", adauga aceasta. Petra este ingrijorata de inca un motiv: imigrarea masiva in Olanda va face ca aceasta tara - aflata pe un teren jos si protejata de canale de scurgere si diguri - sa ajunga sub nivelul marii.

"Le permit imigrantilor sa vina la noi, tot mai mult si mai mult. Si atunci trebuie sa construim case in plus, lucru care va face ca Olanda sa cantareasca mai mult. Terenul se va afunda, iar inundatiile vor fi si mai mari", spune Petra, conform The Telegraph.

Civilizatia Maya, cunoscuta pentru sistemul matematic, astronomic si scrierea avansate, are un calendar specific care acopera 5 126 de ani. La sfarsitul acestei perioade, timpul se reseteaza, luand-o de la zero.

Acest lucru ar urma sa se intample pe 21 decembrie 2012. Calendarul mayas a iesit din uz cand civilizatia a fost cucerita de conchistadorii spanioli.