Un fotomodel a pozat nud stand calare pe un cal si folosind steagul peruan drept sa. Acum se confrunta cu un proces in urma caruia ar putea face pana la 4 ani de inchisoare pentru ofensa adusa simbolurilor patriotice, sustine Ministrul Apararii din Peru.

Poza sugestiva a fotomodelului Leysi Suarez, care este dansatoare de meserie, a aparut pe coperta revistei DFarandula. Imaginea a starnit un scandal politic, avand in vedere ca Peru se pregateste pentru aniversarea a 187 de ani de cand si-a declarat independenta fata de Spania.

"Acestea sunt simboluri patriotice care trebuie respectate, iar folosirea nesabuita a acestora necesita o pedeapsa", a spus Ministrul Apararii, Antero Flores. "Este o jignire", a adaugat acesta, conform Reuters. Flores a ordonat unui procuror sa preia cazul lui Suarez si sa deschida procesul.

Manechinul spune ca a facut un gest patriotic pozand in aceasta ipostaza. "Nu am comis niciun delict. Iubesc Peru si o demonstrez cu trup si suflet", a spus dansatoarea.

Mario Amoretti, un cunoscut avocat, spune ca depinde pe care parte a steagului a stat dansatoarea. "Una e sa iti acoperi corpul cu steagul, dar este cu totul altceva sa fii dezbracata si sa te folosesti de steag pe post de sa", a spus acesta.

Imaginea fotomodelului - aici.

Iata cateva legi internationale care te pot trimite la inchisoare din cauza unor articole de imbracaminte:

  • In Marea Britanie, baieteii sub 10 ani nu au voie sa se uite la un manechin dezbracat;
  • In SUA  - Florida, regulile locale cer ca oamenii sa faca baie imbracati;

- in Fruithill, barbatii trebuie sa-si scoata palaria de fiecare data cand sunt fata in fata cu o vaca;

- in St Louis este ilegal ca un pompier sa salveze o femeie, daca aceasta este in camasa de noapte. Pentru a fi scoasa din flacari, aceasta trebuie sa fie complet imbracata;

- in Chicago este interzis pescuitul in pijamale;

- in Idaho, papusile trebuie sa fie imbracate strict in haine tipic americane

  • In Atena, Grecia, un sofer poate sa ramana fara permis daca este imbracat saracacios sau nu a facut baie;
  • In Canada, Ontario, este ilegal sa ai sarma de rufe in curtea propriei case.