Echipa de misogini si misandre a site-ului HotNews.ro va incerca azi disece divortul dintre Elan Schwartzenberg si Mihaela Radulescu. Desi acestia si-au dorit o separare fara tam-tam, noi am gasit in desfacerea casatoriei lor un bun motiv de disputa intre neuroni si hormoni. Cine si cui (i)-a taiat elanul?

baieti si fete
Foto:

Misoginu': Bagaboante, dom'le, bagaboante! Adica ce vina are saracu' om? El, baiat Gigel, a pus valiza de bani la dispozitia fumeiiiiii, i-a dat de toate, iar moldoveanca ce face? Nici macar in pat nu se comporta civilizat. Ca doar stim cu totii cum trebuie sa fie nevasta perfecta in societatile civilizate: buna gospodina, doamna in societate si... bagaboanta in pat. Pai de cand cu acea campanie antifumat, saracului Schwartzenberg i s-a interzis si amarata aia de "tigara de dupa"...

Misandra: Si totusi, cand una dintre cele mai ravnite femei din Romania accepta sa-ti fie alaturi la bine si la rau, nu numai ca-i pui valiza de bani la dispozitie, dar i-o aduci pe o tava de aur de 24 de karate, alaturi de flori si un bilet de multumire ca a acceptat sa-ti cheltuie averea. In orice caz, Mihaelei nu ii era necesara agoniseala de-o viata a lui Elan, intrucat, femeie independenta fiind, castiga mai mult decat majoritatea barbatilor din Romania. Iar el n-are decat sa fumeze acum "tigara de dupa divort".

Misoginu': Vorbeai de flori? Pai de ce i-ar aduce flori? Ce, e erbivora? Ce-i drept, animal o fi, ca doar zice chiar Schopenhauer ca "femeia este un animal cu par lung si idei scurte".

Misandra: Atunci sa-i aduca o halca de carne palpitand, ca doar asta vor femeile, nu? Sau ideal ar fi sa ne taiem singure cate o bucata de pulpa, animale fiind, ca sa va scutim de o galanterie. Elan ar putea face totusi acest gest, in conditiile in care una din marile lui pasiuni este uciderea animalelor nevinovate sau, ma rog, "vanatoare", cum ii ziceti voi.

Misoginu': Intr-adevar, asa suntem noi barbatii, pasionati de sporturi (unele chiar extreme): vanatoarea, casatoria... De ce credeti voi ca recurgem mereu la expresia "ce pusca mea?" Ca doar nu e usor sa ai o nevasta din Moldova, invatata cu mamaliga, cu bors, ori cu sfantul animal care este porcul.

Misandra: Iata ca moldoveanca a renuntat la preparatele din carne, caci s-a convertit la religia mozaica din devotament pentru consort. Acum ce face? A ramas si fara barbat, si fara sarmale, si evreica. Asta se intampla, bineinteles, pentru ca femeile sunt intotdeauna cele care se sacrifica pentru dragoste si bunastarea familiei. Ceea ce mi se pare nefiresc, ar fi putut si el sa se converteasca la ortodoxism, n-avea nimic de pierdut, ca era deja taiat-imprejur. (La expresia aia recurgeti din lipsa de vocabular... si de cand sunt barbatii sfinte animale?!)

Misoginu': Or fi femeile creaturile alea care se sacrifica mereu pe altarul iubirii, dar oare cum o fi sa induri o casnicie cu o moldoveanca de aia care vorbeste mult si tare? Pana la urma, ca a fost din cauza campaniei anti-fumat sau nu, relatia lor era clar ca s-a cam fumat. Si oricum, Elan are numele de familie, nu intamplator, Schwartzenberg (in limba germana, Schwarzenberg = Muntenegru, stat cunoscut pentru o oarecare instabilitate afectiva).

Misandra: Dar cum o fi sa induri o casnicie cu un barbat care vorbeste mult si prost? Parca ai prefera sa vocifereze, nu?

(echipa HotNews.ro incheie acest dialog cu mentiunea ca, pentru a doua oara in istorie, femeia termina prima)