Nici serialul "The Simpsons" n-a scapat de febra alegerilor prezidentiale din SUA. Intr-un clip de un minut si jumatate, Homer Simpson reuseste sa arate doua lucruri de care alegatorii americani sunt preocupati in aceasta perioada: sistemul de vot electronic care ar putea duce la rezultate gresite si "I want to vote Obama, it's time for a change".

Votarea electronica este un subiect sensibil acum, in preajma alegerilor prezidentiale din SUA, deoarece aparatele folosite ar putea inregistra gresit voturile sau ar putea sa nu le inregistreze deloc. In clip, Simpson voteaza electronic cu Obama, fiindca "e timpul pentru o schimbare". Aparatul inregistreaza insa votul pentru McCain si asa se intampla de inca 5 ori.

Compania Diebold este producatoarea aparatelor de vot electronic care vor fi folosite in cadrul alegerilor. In luna iulie a acestui an, reprezentantii companiei au recunoscut ca aparatele folosite in statul Ohio nu inregistreaza toate voturile, din cauza unei probleme de soft. Partea buna este ca problema a fost identificata, insa nu poate fi remediata pana la alegerile din 4 noiembrie. Tot in Ohio incearca si Simpson sa-si exercite votul.

In unul dintre comentariile postate pe YouTube, un utilizator afirma: "Ohio!!! Te rugam, verifica-ti aparatele de data asta", in timp ce altul sustine ca "votul electronic este ultimul cui batut in sicriul democratiei".