Nu prea ma pricep eu la politica, dar pare-mi-se ca se anunta vremuri grele pentru Antene. A nu-stiu-cata alianta a partidului slavit, dar minuscul (PC-ul), cu PSD-ul, a fost incasata de Gadea, Badea, Ciutacu & Co ca un pumn in stomac. Cat au fost cu PC-ul lor, recunosc, cei de la Antene mi-au fost pe undeva simpatici. Isi scuzau nedemna atarnare prin infimul procent al partidului. Practic, atunci cand esti in jungla si esti cunoscut ca fiind prietenul gandacelului, devii simpatic daca te iei de tigru, pantera, cobra sau alte animale fata de care majoritatea nu avea, oricum, o admiratie prea mare.

Sau, ca s-o spunem mai pe sleau, daca esti dependent de un fenomen care tinde spre 0, poti oferi deseori iluzia independentei, plus ca-ti poti rezerva dreptul de a te lua de gat cu toti cei care inseamna ceva mai mult de 0.

Dar a venit alianta cu PSD-ul, cum spuneam. Antenistii au suferit putin, dar au invatat sa se redreseze din mers si sa se multumeasca sa linga un ciolan mai mare. Bucati de mestecat nu primeau, desigur, ca doar sunt de la PC si nu conteaza. Se multumeau doar sa le ridice mingi la fileu in emisiuni in care PSD-ul era omniprezent si sa nu se ia de ei in diverse reviste ale presei (se stie).

Cel putin, asta le-a permis sa-si intensifice atacurile asupra PDL-ului, ceea ce era oricum specialitatea casei, deci hai, o acceptati si pe asta, dati-va-ncolo de telespectatori, ca doar de asta va si placea de noi. Dar acum, na belea, se anunta o posibila alianta PSD + PC + PDL sau PSDPC + PDL sau (PSD x PDL) + PC, ma rog, nu stiu exact formula.

Cert e ca PC-ul se poate trezi cu un nou jucator in echipa lor cu PSD-ul, si anume cu PDL. Deja asta nu mai e pumn in stomac, ci cutit in rinichi. Si-atunci ce sa faca Badea? Ce sa faca Ciutacu? Ce sa faca Gadea, saracul? Sa-si dea demisia de onoare sau sa se compromita pe veci ca asa-zisi jurnalisti independenti?

Intr-un gest disperat, lacheii de la Sinteza Zilei aproape ca l-au implorat pe Dan Voiculescu sa renunte la alianta cu PSD-ul daca acesta va dori sa se asocieze cu PDL-ul. Am auzit din gura lor sintagma "solutia imorala", in contextul: "ia uite, tati Voiculescu, cum ne-a facut alaltaieri Basescu, de la scara 1! Cum sa-l mai primesti la noi, sa se joace cu jucariile noastre, sa manance cu noi la masa si sa-i curatam in fiecare seara pantofii de noroi cu peria noastra de ultima generatie?"

Cam asta a fost discursul deznadajduit la Antena 3, aseara. Oameni tristi, v-o spun sincer.

Apoi, intr-o ultima sarja, Gadea, Cristoiu si Ciutacu au fandat greoi, incercand sa gaseasca scuze unei viitoare aliante cu PDL-ul si sa-si construiasca, astfel, un pod mult prea subred peste apele tulburi pline cu deseuri in care publicul (chiar publicul lor, nu mai vorbim de cei care nu-i suportau deja!) asteapta sa-i inece. Un pod format din trandafiri legati intre ei cu fire de paianjen.

Acum, daca chiar se va intampla ca PSD-ul sa se alieze cu PDL-ul si PC-ul nu va parasi corabia, depinde doar de ei, jurnalistii de la Antena, sa supravietuiasca. Doar marii maestri ai diversiunii, ai echilibristicii si-ai contorsionismului vor rezista. Putini se vor adapta la noul mediu (sau, daca vreti, la noua media), unul cu o atmosfera in care vor fi nevoiti sa respire si alte gaze pe care, pana acum, le considerau toxice.

Cine va rezista? Cine va ceda? Cine va mai putea aparea cu capul sus la televizor? Parca, in noianul de variante de aliante care oricum nu ne incalzesc pe noi, cei scarbiti de clasa politica, incepem sa ne dorim sa se produca aceasta alianta nefireasca (PSD + PDL), doar ca sa-i vedem pe cei de la Antena cum se vor descurca. Si atunci vom putea sa deschidem ferestrele, sa scoatem capul pe geam si sa urlam tare, sa se-auda-n tot cartierul: NE UITAM LA ANTENA 3 SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!

mantzy.wordpress.com