26 de cupluri musulmane necasatorite au fost arestate, duminica, de autoritatile din Malayezia in timpul unei operatiuni menite sa opreasca viata sexuala ilegala inainte de casatorie in acest stat conservator, transmite France Presse. Tinerii, majoritatea sub 30 de ani, au fost arestati pentru ca au impartit aceeasi camera de hotel.

De altfel, autoritatile statului efectueaza raiduri in fiecare an de Ziua Sfantului Valentin in aceasta tara majoritar musulmana, unde legea islamica considera o infractiune ca musulmani necasatoriti sa se intalneasca in spatele unor usi inchise. Sunt prevazute amenzi de aproximativ 280 de dolari si o pedeapsa de pana la sase luni de inchisoare.

Badaruddin Ahmad Bustami, adjunct al directorului în Departamentul Islamic al statului, a declarat ca, de fiecare data de Sfantul Valentin, multe cupluri comit greseli fata de religia islamica. "Nu suntem de acord ca si cuplurile musulmane sa sarbatoreasca Ziua Sfantului Valentin, intrucat aceasta nu este o cultura malayeza", a mai spus el.