Pieptul semet investmantat cu minunate late, trupul ca de cauciuc, fara par, coada ca de sobolan si chipul zbarcit fac din Ugly Bat Boy cea mai urata pisica de la Spitalul Veterinar Exeter din Stratham, SUA, filmata de reporterii CBS si CNN.

Vizitatorii se intreaba, de cele mai multe ori, "Ce-o mai fi si asta?" Un asistent veterinar da raspunsul: "Isi poarta zilnic costumul de Halloween". Este de fapt un pisoi in varsta de opt ani, Ugly Bat Boy, mai pe scurt Uggs, un simpatic mister genetic, numai bun pentru scene din Star Wars.

Veterinarul Stephen Bassett ii ia apararea: "E pisoiul meu. Il ador! A scapat de cateva ori prin cartier si, recunosc, cativa vecini s-au speriat de infatisarea lui. Alerga prin curti si oamenii nu-si dadeau seama ce animal ii invadeaza."

Uggs a mai avut o sora identica, fie ca va vine sa credeti sau nu, insa a murit cand era inca pui, cu toate eforturile depuse de veterinarul cu nume de caine. In semn de recunostinta, proprietarul original i l-a daruit pe Ugly Bat Boy.

Un vizitator al clinicii a vazut pisoiul si i-a facut o fotografie. In scurt timp, aceasta a facut inconjurul Americii, iar Ellen DeGeneres l-a invitat chiar in emisiunea sa de televiziune, Ellen DeGeneres Show.

Si alte pisici sunt rezidente in spitalul animalelor, insa numai Uggs reuseste sa atraga privirile. "Imi place la nebunie pisoiul asta", spune asistentul, "l-as lua acasa, dar nu ma lasa dr.Bassett. S-ar putea totusi sa-mi sperie cainii."

Stephen Bassett spune ca nici el, nici motanul, nu se simt ofensati cand oamenii spun despre Uggs ca e urat. "Asta e in ochii celui care priveste", spune veterinarul. "Mie imi place."