Nu mai tin minte numele filmului, dar stiu ca era cu Arnold si cu o creatura care era aproape invizibila. Sarea din copac in copac si-i omora cate unul pe membrii echipei de comando din care facea parte si Arnold. Ei, mi-am amintit de filmul asta citind un articol despre economia SUA. Se potriveste perfect, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Dupa prabusirea Lehman Brothers in septembrie 2008, toata sandramaua financiara a lumii s-a cam dus pe copca. A aparut Creatura. Recesiunea.

In scurt timp, decindentii financiari si-au pus costumele de commando si au pornit la lupta cea mare. Numai ca in loc de arme de foc, aveau masuri fiscale, injectii cu lichiditati, creatie monetara, garantii de stat, recapitalizari samd. In total, ca le-am si numarat, au adunat vreo 150 de tipuri de arme. Au facut o conferinta de presa in care au zis uitati dom-ne, avem arme cum nu s-au mai vazut, da-o naibii de Creatura, o lichidam cat ai zice peste. Cum sa ne reziste?

Unul din trupa zicea ca a vazut-o si care are o forma de V. Altul, ca aproape a atins-o si ca e in forma de L, chiar daca seamana cu V-ul, nu e V. Dupa conferinta, s-au dus la lupta cea mare. Au tras din toate pozitiile, au aruncat in aer locurile in care li se parea ca zace Creatura, dar degeaba.

Creatura se dadea doar usor ranita. Intre timp, din trupa de comando, mai crapa cate unul la intervale scurte de timp.

Dupa o vreme, luptatorii din trupa au mai organizat o conferinta de presa. Intr-un loc mai putin deschis, ca sa fie oarecum protejati, in caz ca se enerva Creatura. Au anuntat ca au invins si ca uite, Creaturaa crapat. Intrucat oamenii normali, neinzestrati cu puterile celor din echipa de exterminatori nu aveau cum sa vada Creatura, ii credeau pe combatanti. Dom-ne, ce bine ca a murit, isi ziceau oamenii simpli. Dupa care, sub ochii lor vedeau cum subit, un alt membru al echipei, disparea. Dom-ne, daca a crapat Creatura, de ce mai dispar uslasii?, se mai intreaba razlet cate unul. “A crapat, va spunem noi. Ce dreaq, mai vedeti vreo Creatura pe aici?” zic membrii echipei de comando, cu un ras usor fortzat.

Unii din public au sugerat sa defriseze naibii padurea si sa prinda Cratura, sa-i traga una-n cap si sa se termine balciul. Uslasii raspundeau lasa dom-ne, ca o s-o prindem inteligent, nu ciobanes….si nu mai apuca sa termine fraza, ca disparea.

Pana la urma, armele celor din trupa de comando li se imputinasera si Creatura nu numai ca nu disparuse, da mai facea si misto de ei. O lasau sa o atinga, le dedea iluzia ca au prins-o, dupa care ii pocnea de nu se vedea.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.