Responsabilii cu reglementarea bancara din mai multe state ale Africii de Est s-au reunit la Mombasa pentru a stabili mecanismul de garantare a depozitelor bancare in caz de faliment. Potrivit lui Selon Kakai Cheloti, directorul Fondului de Protectie a depozitelor, au fost prezente 9 tari din cele 15 invitate. Celelalte state s-au aratat interesate sa constituie depozite bancare pentru populatie, dupa ce afla mai exact ce sunt alea, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

SUA vor acorda o subventie in valoare de 470 milioane FCFA in vederea organizarii de alegeri corecte in Republica Centrafricana, potrivit ambasadorului american in regiune, Frederick B. Cook. Daca, in urma alegerilor, americanii constata ca cel ales nu este suficient de corect cu ei, probabil ca vor mai aloca o subventie pentru organizarea unui razboi civil. Operatiunea se va repeta atata timp cat este necesar.

Guvernatorul Bancii Centrale a Congo-ului (BCC), Jean Claude Masangu, a inchis 6 birouri de schimb valutar, care speculau pe francul congolez. Banca Centrala a publicat in ultimele zile mesaje celor care pun in pericol eforturile BCC in domeniul stabilizarii cursului. Specialistii spun ca intre Jean Claude Masangu si Mugur Isarescu nu exista nicio relatie de rudenie dovedita.

Burundi cauta investitori particulari locali pentru revigorarea industriei cafelei, in care lucreaza 10% dintre locuitorii tarii, adica 800.000 de burundezi. "Vrem sa stimulam sectorul cafelei", a declarat Nivyabandi Martin, ministrul insarcinat cu Privatizarea si Buna Guvernare (asa se numeste portofoliul). Probabil ca sunt preferati burundezii mai instariti, adica cei care au masina.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Dan Popa's weblog.