Penitenciarul Jilava scoate borcane la vanzare. Anuntul a fost facut de reprezentantii penitenciarului, care informeaza printr-un comunicat de presa ca lipsa centrelor de colectare i-a impins la acest gest. Mai exact, este vorba despre 26.000 de borcane, cu filet sau fara, la 420 de grame sau la 820 de grame.

"Stiu ca pare cumva scos din contextul zilelor noastre, dar daca tot ne-am pus problema, am constatat ca lipsesc cu desavarsire Centrele de colectare pentru acest gen de deseuri. Si daca tot vorbim de reciclare, ar fi pacat sa pierdem din vedere acest aspect", se arata in comunicatul remis de Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Contactata de HotNews.ro, Camelia Johanna Popescu, purtator de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, a declarat ca "reprezentantii Penitenciarului Jilava incearca demult sa scape de aceste borcane". "Au fost stranse de-a lungul timpului si provin de la conservele folosite pentru mancarea detinutilor", a explicat purtatorul de cuvant.

Penitenciarul a contactat inclusiv furnizorii de produse alimentare de la care au cumparat conservele, incercand sa le trimita inapoi borcanele. Raspunsul a fost insa, negativ, asa ca institutia a decis sa scoata borcanele la vanzare. "Pretul se negociaza si depinde de dimensiunea borcanului", a continuat Johanna Popescu.

Iata oferta Penitenciarului Bucuresti – Jilava

  • borcane 130 a 820 gr - 10.000 buc
  • borcane cu filet 130 a 820 gr - 10.000 buc
  • borcane 130 b 420 gr - 5.000 buc
  • borcane 3/1 - 1.000 buc