Dom`ne, iar se iau toti cretinii de noi si de bonusurile pe care ni le acordam fara sa avem performante. Pai cum naibii? Stam 8 ore pe zi, murdarindu-ne pe maini cu tot felul de idioti care habar nu au ce-i ala un leverage sau care cred ca daca aduci o casa garantie, gata, poti pleca cu un imprumut de 5.000 EUR de la noi. Cand sa mai faci performanta???? Stresul nu trebuie platit???

  • Luna viitoare ne gandim sa organizam simpozionul "Creditarea - adevar sau fictiune?"
  • Nemernicii de la Asociatia pentru Protectia nush cui ne-au somat sa eliminam din Regulamentul de Ordine Interioara paragraful in care obligam angajatii sa-si toarne colegii despre care au auzit ca incalca indatoririle profesionale. Degeaba le-am explicat ca e nevoie de o restructurare in banca si ca pana in decembrie trebuie sa scapam de 400 de angajati, ca degeaba. Culmea ar fi sa ne ceara sa-i dam afara chiar pe turnatori!!! (de evitat brusc asa ceva!!!)
  • Am primit din centrala un mesaj in care ni se cere sa eliberam 50% din spatiul pe care il ocupam, in vederea reducerii cheltuielilor cu chiria. Aveam doua variante. Sau ii strang pe cei de la Departamentul Colectare Debite in acelasi birou cu aia de la Retail (care si asa nu mai aveau ce face), unde-i voi aduce si pe cei de la Risc, sau renunt la palmierul din birou. Pana la urma, daca tot e sa incurajam ecologismul, palmierul trebuie sa ramana.
  • Am centralizat o serie de firme pentru care se solicita derogare de la modalitatea de cotare conform N3I10. Mai exact, este vorba despre firme ale caror performante financiare au incadrat firmele in grupa B si pentru care ni se solicita acum derogare si incadrarea lor in categoria A. Deoarece avem garantii acceptate de BNR intr-o proportie insuficienta, vom introduce cotatiile la nivel real si, ulterior, la sfarsit de luna, vom anula eventualele provizioane calculate automat pentru anumiti clienti. Pana se prinde BNR, suntem cu conturile curate.
  • Am demarat si noi programul de actualizare a bazei de date a clientilor. Nenorocitii, refuza sa completeze campurile "Care este pozitia sexuala preferata?" in proportie de 80% (restul spun ca nu au viata sexuala) si sa bifeze optiunea de a le putea lua, cand avem chef, casa. E clar, trebuie reformulate in asa fel incat sa nu inteleaga nimic ghertzoii…
  • O agentie guvernamentala care ne-a cerut o oferta de finantare a unui program pentru IMM ne-a raspuns ca avem dobanzi mai mari cu 9% decat cele practicate de banca concurenta. Am sunat imediat la colegul meu din banca in cauza si l-am facut albie de porci. Pai ce ne intelesesem noi???? Chiar trebuie sa punem pe hartie tot ce stabilim in cadrul Intalnirilor???

Daca am ajuns sa ne furam intre noi, se duce dreaq si meseria asta…

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.