Criza economica a dat de pamant cu deficitul bugetar din Burkina Faso, care a urcat de la 4% din PIB in 2008, la 5,3 in acest an, potrivit insusi sefului statului burkinabez, Blaise Compaoré. Acesta s-a intalnit aseara cu investitorii straini din tara, carora le-a spus ca fundamentalele patriei resimt impactul crizei, care a intarziat si procesul de reforme instituit de Guvern. Auzind acestea, ambii investitori straini au parasit sala, scrie Dan Popa, pe blogul sau.

Au si francezii hotii lor. O masina care transporta 10 mii euro a disparut langa Lyon, dupa ce doi dintre ocupantii masinii coborasera sa mai colecteze niste bani. La intoarcere, furgoneta plecase, ca se cam grabea. Politia, anuntata imediat, s`a dus glont la domiciliul hotului, ca si cand ala era asa de tampit sa traga acasa, sa se intinda umpic.

Circa 354.000 de belgieni au inregistrat dificultati in plata ratelor bancare, numarul lor crescand cu 16.000 fata de ianuarie 2009, se arata intr`un document al Bancii Nationale. Numarul creditelor acordat persoanelor fizice belgiene este de 8,1 millioane, in vreme ce 4,9 milioane de belgieni au cel putin un credit.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Dan Popa.