Daca in aceasta zi v-ati simtit amarat si fara chef de munca, trebuie sa stiti ca este un lucru perfect normal, intrucat astazi este, oficial, cea mai posomorata zi din an. Potrivit unui studiu "despre fericire" realizat de o companie din Marea Britanie care ajuta firmele in combaterea absenteismului de la serviciu, cea mai deprimanta zi a anului 2010 este chiar 18 ianuarie, informeaza Daily Mail.

Vremea urata sau temperaturile foarte scazute, facturile care vin dupa sarbatorile de iarna si gandul ca pana la urmatorul salariu mai este multa vreme ii impiedica pe oameni sa se concentreze sau sa fie eficienti la munca in aceasta zi, care, potrivit cercetatorilor, are loc in fiecare a treia zi de luni din an - denumita generic "Blue Monday" ("Lunea melancolica").

Studiul a fost efectuat de compania britanica FirstCare, care ajuta managerii de firme sa reduca absenteismul in randul angajatilor.

"'Lunea melancolica' este descrisa ca fiind cea mai deprimanta zi a anului intrucat atunci rata absentelor de la serviciu tinde sa creasca. Absenteismul in randul angajatilor inseamna bani pierduti. Din acest motiv, ii sfatuim pe manageri sa-si sprijine angajatii in aceasta luna", spune presedintele executiv al companiei, Aaron Ross.

Totodata, specialistii apreciaza ca numarul celor care isi permit sa-si ia concediu in aceasta zi va fi mai scazut in acest an, din cauza recesiunii si a dificultatilor financiare cu care se confrunta angajatii.