74 de ani e varsta ideala pentru fericirea oamenilor, arata un studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si britanici si citat de Telegraph.co.uk. Ei au identificat si "motivele" fericirii oamenilor la aceasta varsta: mai putine responsabilitati, mai putine griji de natura financiara si mai mult timp pentru ei insisi. Potrivit studiului, cea mai "nefericita" perioada din viata oamenilor este cea cuprinsa intre adolescenta si varsta de 40 de ani. Dupa 46 de ani insa, fericirea urca progresiv, atingand apogeul la 74 de ani, sustin cercetatorii.

Pentru realizarea studiului au fost chestionate nu mai putin de 21.000 de persoane - barbati si femei - din Marea Britanie, subiectii fiind rugati sa evalueze nivelul de satisfactie din vietile lor.

Autorii studiului considera ca persoanele in jurul varstei de 20 - 30 de ani resimt acut stresul si greutatile vietii zilnice, ele fiind preocupate mai degraba sa isi cumpere o locuinta, sa isi intemeieze o familie si sa isi construiasca o cariera.

In schimb, oamenii incep sa aprecieze ceea ce au pe masura ce inainteaza in varsta si resimt dorinta de a se bucura cat mai mult de zilele ramase. In plus, pe masura ce imbatranesc, oamenii devin tot mai eficienti in ceea ce priveste controlarea emotiilor negative.