Daca esti barbat, cel mai bun oras in care iti poti trai viata este New Yorkul. Capitala financiara a Americii a depasit Chicago in clasamentul din 2010, atat din punct de vedere al sanselor profesionale, cat si personale, potrivit unui sondaj realizat de Askmen.com si citat de Reuters.

Sondajul clasifica 29 de orase din intreaga lume din punctul de vedere al conditiilor oferite barbatilor, pe baza unor criterii ce includ numarul de zile de vacanta, raportul femei-barbati, educatia femeilor, conditiile meteo, rata somajului si numarul de restaurante si cluburi nou deschise.

In ciuda faptul ca a fost afectat serios de criza economica globala, New Yorkul a castigat primul loc, urmat de Melbourne, Australia. Locul trei este ocupat de Tokyo, in timp ce Madrid si Londra inchid Top 5.

Pentru prima oara, in clasament a intrat Las Vegas - locul 29, o surpriza, avand in vedere impactul dur pe care criza globala l-a avut asupra capitalei mondiale a jocurilor de noroc. Celelalte doua surprize sunt Bogota (Colombia) - "nu este intotdeauna considerat cel mai sigur loc", comenteaza redactorul sef al Askmen.com, James Bassil - si Shanghai (China), care va gazdui in acest an Expozitia mondiala.

Anul trecut, primele cinci locuri erau ocupate de Chicago, Barcelona, San Francisco, Londra si Sydney.

Site-ul clasifica orasul in functie de sapte criterii: vremea, costul vietii, raportul femei-barbati, oportunitatile profesionale, viata de noapte, viata de zi si un factor nou introdus in acest an - aerul proaspat, respectiv apropierea de plaje sau de munti si calitatea spatiilor verzi.

Iata clasamentul celor mai potrivite orase pentru un barbat, in 2010. 1. New York City 2. Melbourne 3. Tokyo 4. Madrid 5. Londra 6. Cape Town 7. Miami 8. Buenos Aires 9. Sydney 10. San Francisco 11. Paris 12. Los Angeles 13. Hong Kong 14. Tel Aviv 15. Barcelona 16. Sao Paulo 17. Berlin 18. Lisabona 19. Beirut 20. Istanbul 21. Shanghai 22. Montreal 23. Amsterdam 24. Chicago 25. Toronto 26. Kyoto 27. Bogota 28. Roma 29. Las Vegas