Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Buzau a furnizat jurnalistilor un tabel cu posturile disponibile la bursa locurilor de munca, pe care apare si cel de "cocalar", conducerea agentiei invocand insa ca este vorba de o greseala de imprimare si ca postul este de "cocator", relateaza Mediafax.

Potrivit informarii distribuite jurnalistilor de catre directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Buzau, Valeriu Dimciu, inainte de organizarea bursei dedicate absolventilor, firma care cauta un "cocalar" este din Nehoiu si are ca profil de activitate "comert si prestari servicii".

Aceeasi firma mai cauta sa angajeze receptioner, bucatar, ospatar si ingrijitor.

Conform tabelului pus la dispozitie de catre AJOFM Buzau, cei care ar aspira la postul de "cocalar" nu ar trebui sa aiba studii superioare.

Reprezentantul firmei din Nehoiu a declarat ca pentru postul de "cocalar" se primesc inca CV-uri si ca experienta este criteriul de baza.

Acelasi reprezentant a adaugat ca angajarile pentru postul de "cocalar" se vor face in urma unor discutii purtate cu patronul firmei, precizand ca nu sunt criterii de varsta, esentiala fiind calificarea in domeniu.

La finalul discutiei, reprezentantul firmei angajatoare a spus ca a intocmit personal anuntul privind locurile disponibile, insa nu isi aminteste ca ar fi disponibil un post de "cocalar".

La randul sau, directorul AJOFM Buzau, Valeriu Dimciu, a declarat, vineri, initial, ca nu are cunostinta despre un asemenea post, dupa care a venit cu precizarea ca la mijloc s-ar fi strecurat "o problema de imprimare".

Valeriu Dimciu a spus, iritat, ca este clar faptul ca firma din Nehoiu nu cauta cocalari, ci cocatori: "Hai, nu mai faceti misto de mine! Cititi mai bine. E adevarat ca poti sa intelegi si ce zici dumneata, dar este cocator, domnule. Cocator scrie! Imprimantele astea! Ce dracu! Nu mai faceti misto de mine, cocator, asa se intelege. E o greseala de imprimare. Nu s-a imprimat 't', s-a imprimat 'l', fara liniuta de sus de la 't'. Nu are, domnule, cum sa fie cocalar, ce dracu!", a spus Dimciu.

In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, cuvantul "cocalar" inseamna: tigan bisnitar, smecheras de cartier, (peior. - intre romi) tigan de cea mai joasa speta; in timp ce "cocator" are sensul de "persoana care prepara aluatul si supravegheaza coptul intr-o fabrica de paine".