*Bine ca am facut in-house sistemul informatic, ca altfel o-ncurcam cu BNR si cu provizioanele. Acu` am, frate, unelte de corectare manuala a lor. Nu las urme decat poate in sistemul IT, unde nici dreaq nu ma controleaza. Ma poate pupa Cinteza. Accesul la uneltele alea il dau eu insusi, temporar, la inceputul fiecarei luni, cat sa corectam provizioanele lunii anterioare. Corectarea se face de catre fiecare sucursala, nu sa ne corcim creierii ca in anii trecuti, cand toate se corectau din Centrala. Ce e cel mai fain e ca nu au cum sa ne prinda. Ar trebui sa se uite muuult prea atent, ca informatiile publice le prezint la deruta la fiecare trimestru. In cel mai rau caz, poate sa se uite la scaderea cu 1-2-3 % a raportului Cheltuieli/Venituri versus Cost al Riscului. Da` cine sa caute pana acolo?, scrie Dan Popa pe blogul lui.

*Ma suna doi politisti sa le reesalonez creditele. Daca le aprob cererea, imi fac si ei reduceri la punctele de penalizare. “Domnu derector, manca-v-as temperatura, daca ne resalonati la credite, cu noi nu mai aveti treaba pe soselele Patriei. Dreptate si Fratie!”. Le-am re-esalonat pe loc. Le-am prelungit maturitatea creditelor cu doi ani si le-am promis ca le iau doar 1% peste Euribot, ca si asa nu stiu ce-i ala. Sa-l pun pe tipul de la juridic sa noteze undeva la subsol ca Euribot= Euribor plus 20%. Sa se invete minte !

*M-a sunat ditamai CEO sa imi ceara sa imi reduc NPL-urile. In final, imi zice ca raportul dintre criza si Guvern este ca cea dintre un bolnav si medicul pe care il cheama ca sa il eutanasieze. Ce naibii a vrut sa zica? De sunat un ziarist ca sa ii spun asta si sa vad cum reactioneaza….

*Mi s-a cerut printr-un mail intern un plan de reduceri a pierderilor si a cheltuielilor. L-am facut in cinci minute. Masura numarul unul: Fara credite. Daca nu dai credite, nu mai ai neperformante si prin urmare nu mai inregistrez pierderi. Scot posturile fictive din plata, chiar daca asta inseamna pentru mine bani mai putini la salariu. Schimbam strategia de publicitate, dupa modelul reclamei Bonux, care cica e cea mai eficienta. De azi facem reclama la “Creditul care scoate orice pata” sau “Parfum de magnolie si prospetime naturala imbatatoare. Creditul doi in unu natura happy”. Cred ca o sa mearga…

*Ca sa imi fac planul la credite, a trebuit sa-i fac un contract ATM-ului de la intrare. I-am dat un credit ca sa isi ia piese de schimb, vaselina samd. Lunar, seful recuperarilor se va duce sa-si ia rata din caseta bancomatului si sa-l ameninte ca daca ne da in judecata il trecem pe lista neagra, masinaria naibii…

*A propos de lista neagra..clientii aia de pe forumuri deja ne scot din minti. Am discutat cu doi ucraineni, dar cica nici aia nu se baga ca urasc bancile. Nu mai sunt domne oameni cu care sa poti trata o treaba serioasa in lumea asta????

*Madoff ala chiar nu era un tip prost. Am incercat si eu niste chestii micutze si se pare ca merge…..

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa