Chen Wei-yih a facut fotografii in rochie de mireasa, si-a angajat un organizator de nunti si a inchiriat o sala de festivitati pentru o petrecere de nunta cu 30 de invitati. La eveniment nu va participa insa si un mire, Chen urmand sa se casatoreasca cu ea insasi, relateaza Reuters.

Functionara in varsta de 30 de ani a explicat ca face acest lucru sub presiunea sociala de a se casatori, insa vrea sa exprime o noua idee, contrara traditiei.

"Varsta de 30 de ani este o perioada esentiala pentru mine. Munca si experienta sunt in stare buna, insa nu am gasit un partener, deci ce pot face? Nu este vorba ca sunt impotriva casatoriei," a spus ea.

Nunta, care o va costa aproximativ 5.600 de dolari, a atras circa 1.800 de mesaje de incurajare online.

Un sondaj al ministerului educatiei din Taiwan arata ca numai 40% dintre femei cred ca oamenii casatoriti traiesc mai bine decat cei singuri.

"Sper ca tot mai multi oameni se pot iubi pe ei insisi," a mai spus Chen, care va pleca si intr-un vacanta - luna de miere solo - in Australia.

Femeia nu va putea insa sa isi inregistreze oficial mariajul si a declarat ca se va casatori si cu un barbat la un moment dat in viitor, daca va fi cazul.