Comisarii Protectiei Consumatorilor din Neamt s-au confruntat cu un caz mai putin obisnuit, dupa ce un localnic a reclamat, telefonic, o prostituata de la care a contractat o boala venerica, relateaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al OPC Neamt, Nicoleta Nica, a declarat, marti, ca petentul s-a plans de faptul ca boala contractata necesita un tratament de lunga durata, dar si costisitor si cerea ca prostituata sa fie amendata si sa suporte contravaloarea medicatiei.

Barbatul a povestit ca a intalnit prostituata intr-o seara, pe varianta municipiului Piatra Neamt, si la cateva zile de la contactul sexual neprotejat au aparut primele semne ale bolii.

Comisarul care a ascultat povestea barbatului i-a recomandat acestuia sa se adreseze medicilor pentru a-si rezolva problema de sanatate.

O astfel de reclamatie este o premiera pentru OPC Neamt, insa la institutie au fost depuse si alte sesizari ciudate. Spre exemplu, un barbat din judet a solicitat despagubiri pentru ca papagalii sai au evadat din colivia cumparata odata cu pasarile. De asemenea, un pet-shop a fost reclamat pentru ca proprietarul unui catel si-a pierdut animalul dupa ce a scapat din lesa cumparata din acel magazin.

Dintre cele 100 de reclamatii care sunt depuse lunar la OPC Neamt, majoritatea fac referire la serviciile bancare, cele de internet, cablu TV si telefonie.