Mondial de Fotbal, Heidi, oposumul cu strabism care a cucerit inimile germanilor, va fi oracol la televiziunea americana ABC pentru ceremonia de decernare a premiilor Oscar, a anuntat gradina zoologica din Leipzig, potrivit AFP.

Oposumul HeidiFoto: Agerpres/EPA

"Oposumul Heidi va interveni in emisiunea 'Jimmy Kimmel Live' pentru ceremonia Oscarurilor din acest an. Heidi isi va alege favoritii de la diferite categorii," a precizat gradina zoologica pe site-ul sau.

Insa animalul nu va calatori pana la Hollywood, ci va fi filmat in Leipzig. "Am dezbatut mult timp argumentele pro si contra. Important pentru noi este sa asiguram bunastarea animalului," a precizat directorul de la zoo.

Veniturile emisiunii si o parte din cele pe urma vanzarilor de jucarii "Heidi" se vor duce in dezvoltarea unor proiecte ale gradinii zoologice si canalul ABC va face de asemenea o donatie acesteia.

In varsta de doi ani si jumatate, oposumul, nascut in Statele Unite, a ajuns la Leipzig in mai si are deja zeci de mii de admiratori pe Facebook. Strabismul de care sufera este cauzat de faptul ca este supraponderal, fapt ce a dus la formarea de grasime in jurul ochilor.