Un videoclip israelian care contine extrase dintr-un discurs inflacarat sustinut saptamana trecuta de liderul libian Muammar Gaddafi se bucura de un real succes pe YouTube, unde depasise duminica 400.000 de vizualizari, relateaza AFP.

Clipul este intitulat "Zenga, zenga", dupa cuvintele rostite de colonelul Gaddafi care, confruntat cu o rebeliune fara pecedent, a amenintat ca va curata tara "straduta cu straduta".

Aceste imagini, care mixeaza cuvintele amenintatoare ale lui Gaddafi cu un ritm alert si imagini din discursul "Liderului revolutiei" alaturi de doua tinere dansatoare imbracate sumar a fost realizat de cantaretul israelian Noy Alooshe.

A fost postata si o versiune fara dansatoare, dara aceasta nu a fost vizionata decat de 51.000 de utilizatori duminica dupa-amiaza.

"Am primit foarte mult sprijin de la oameni din lumea araba care nu imi stiau identitatea si care mi-au transmis ca acest clip a devenit un fel de imn pentru strangerea contestatarilor", a declarat muzicianul, pentru AFP.

"Un internaut mi-a scris ca, atunci cand Gaddafi va cadea, va dansa pe aceasta melodie pe strazile din Tripoli, ceea ce ar fi genial", a adaugat el.

De origine tunisiana, Noy Aloshe, in varsta de 31 de ani, conduce grupul muzical din Tel-Aviv "Hovevei Tzion", celebru in Israel pentru melodia "Rotsé Banot" (Vreau fete).