Symbian Foundation si-a prezentat planurile agresive de livrare a sistemului de operare open source pentru smartphones. Symbian 2 va avea updateuri din sase in sase luni, si va fi bazat pe versiunea 5.1 a Series 60.

Aceasta strategie ia in calcul dezvoltarea a nu mai putin de cinci versiuni in acelasi timp. Prima dintre acestea, numita Symbian 2, va fi completa din punct de vedere functional pana la jumatatea anului, urmand ca produsul sa fie pus in circulatie la sfarsitul lui 2009.

Oficiali ai companiei au spus ca imediat ce primul val de produse Symbian 2 va iesi pe piata in prima jumatate a lui 2010, versiuni functionale ale lui Symbian 3 vor iesi la suprafata, sustine Informationweek.

David Wood, director in cadrul Symbian, a declarat ca "intentia strategiei este sa se includa in fiecare versiune numai functionalitati care pot fi livrate la timp si cu un nivel rezonabil de stabilitate. Va depinde doar de fabricanti daca utilizatorii curenti de telefoane bazate pe Symbian vor putea sa faca upgrade la versiunea open source".

Alex Sima - TownPortal