Doom: FoM este un mix interesant intre Diablo si Doom, un RPG (role playing game) care imprumuta din ambele jocuri suficient incat sa il faca sa dea dependenta care le caracteriza pe acestea.

Jocul a fost dezvoltat de If Software, un nume ales special ca sa aminteasca de ID Software, "taticii" shooterelor, si creatorii Doom, Wolfenstein si Quake.

Productia in sine a inceput anul trecut si acum jocul se afla in stadiul beta. Pentru un proiect dezvoltat mai mult in joaca, un fan game de fapt, FoM merita nota 10.

Stilul de joc si mediul inconjurator sunt asemanatoare celor din Diablo, in vreme ce scenariul, itemele si monstrii sunt inspirate din Doom.

Puteti downloada ultima versiune de pe Moddb. Este un fisier executabil de aproximativ 6MB pe care nu trebuie decat sa il porniti.

Ca durata, Doom FoM se incadreaza perfect in categoria jocurilor de o zi. L-am terminat in trei ore, ce-i drept insa, sarind peste cercetarea amanuntita a nivelelor, din cauza ca nu e (inca?) prezenta optiunea de a vedea harta. Daca va plac jocurile labirintice, merita sa-l incercati.

Sistemul de iteme e si el bine pus la punct, acestea avand o componenta random, si fiind structurate dupa puterea lor.

Caracterul nu are abilitati speciale, insa punctele investite (in strength, dexterity, vitality si will) vor fi responsabile de itemele pe care le puteti folosi. Armele avansate, de genul lansatorului de rachete, nu pot fi folosite daca ati ales sa aveti un erou "bun la toate".

Pentru nostalgici si cei care asteapta cu nerabdare aparitia Diablo 3, Doom: FoM reprezinta o relaxare binevenita.

Doom: Fall of Mars Game In-game video - Mod DB

Alex Sima - TownPortal